dreessen willemse architecten

2018.07.16 In uitvoering: Appartementen Diepengaerde

De bouw van de 21 appartementen van Blok 5 in Diepengaerde heeft inmiddels de eerste verdiepingsvloer bereikt. De prefab betonnen constructie van de parkeergarage wordt als schoonwerk uitgevoerd.

Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2018.07.01 Lifestyle Magazine: Villa Via Nova - Woongenot van hoogniveau

“In het centrum van Valkenburg komen 10 vrije bouwkavels in de verkoop: Villa Via Nova. Ruime kavels met ieder zijn eigen, unieke eigenschappen qua ligging en bouwmogelijkheden. Hier verrijst een mooie woonwijk met luxe stadsvilla's…"

Lees het hele artikel: Lifestyle Magazine

Bekijk het project: Villa Via Nova

2018.06.23 Villa OSF in beeld

Voor de deelname aan de Fritschy Cultuurprijs Sittard-Geleen, is de in 2009 opgeleverde Villa OSF opnieuw gefotografeerd door Hugo Thomassen. De bijna 10 jaar oude villa is er - vinden wij - alleen maar mooier op geworden…

Bekijk het project: Villa OSF

2018.06.18 Opgeleverd: Rabobank Someren

Vandaag is Rabobank Someren opgeleverd; morgen is de eerste werkdag. Deze vestiging van de Rabobank is een “shop-in-shop" in het Fysiotherapie & Trainingscentrum Paul van der Weerden, waar bezoekers gastvrij worden ontvangen in een bar-lounge. Beweging, gezonde voeding, binding met de lokale boeren en ondernemers staat in dit concept centraal.

2018.04.20 In uitvoering: Villa FL nadert oplevering

Met nog enkele werkzaamheden is Villa FL bijna opgeleverd. Voor het exterieur worden er nog shutters geplaatst en in de patio komt een Japanse esdoorn. Voor het interieur is men nog bezig met het plaatsen van het maatwerk.

2018.04.16 In uitvoering: Tuinplan start bij Villa SGB

In april is er een start gemaakt aan de buitenbestrating en het tuinplan van Villa SGB. Ook aan de voorzijde wordt de hellingbaan gerealiseerd naar de garage.

2018.03.12 Rabobank Peelland Zuid in gebruik

Afgelopen februari werd de verbouwde Rabobank Peelland-Zuid in Deurne in gebruik genomen. De verbouwing omvatte het splitsen van het te groot geworden kantoorcomplex in twee kleinere delen. Het gedeelte voor de Rabobank werd opnieuw ingericht, met hergebruik van het bestaande meubilair. Een bijzonder element vormt een nieuwe verbinding op het dak van de bestaande entree, die het mogelijk maakte om een ruim kantoorlandschap met werkcafé te realiseren.

Bekijk het project: Rabobank Peelland Zuid

2018.03.05 Architectuur NL: Villa FT wint architectuurprijs Hoogeveen

"Villa FT van Dreessen Willemse Architecten heeft de Jan Carmiggeltprijs 2018 gewonnen, de architectuurprijs van Hoogeveen. De villa aan de Kastanjelaan is volgens de jury een minimalistische woning die zich onderscheidt door zijn ingetogen karakter en tijdloze architectuur..." Lees verder op de website van ArchitectuurNL

Bezoek de website: ArchitectuurNL

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.28 Start bouw Diepengaerde Valkenburg

Officiële starthandeling op de bouwplaats door wethouder Carlo Vankan samen met burgemeester Jan Schrijen en Carlo Külter (directeur Jongen Projectontwikkeling). Het startsein werd gegeven voor het bouwen van de 21 appartementen te Valkenburg.

2018.02.26 Villa FT wint de Jan Carmiggelt Prijs 2018

De Jan Carmiggelt Prijs 2018 ging wat betref de vakjury unaniem naar Villa FT. "Deze minimalistische woning onderscheidt zich van de rest door zijn ingetogen karakter en tijdloze architectuur. Het vakkundige metselwerk, het interieur waar binnen en buiten voortdurend met elkaar in contact staan. Een hele sjieke villa, zonder protserig te zijn", stond in het vakjuryrapport.

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.21 Villa FT genomineerd voor de Jan Carmiggelt Prijs 2018

Villa FT te Hoogeveen is genomineerd voor de Jan Carmiggelt Prijs 2018. De Jan Carmiggelt Prijs is sinds 1988 de architectuurprijs van de gemeente Hoogeveen. De prijs is genoemd naar Jan Carmiggelt, die van 1890 tot 1925 gemeente-architect was.
De uitreiking van de prijs vindt plaats op 23
februari.

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.12 Prinselijke Residentie

Afgelopen zomer hebben we de woning van de Stadsprins van Heerlen Roger II verbouwd.

2018.01.24 Össur France Lyon opgeleverd

Het kantoor van Össur te Lyon is succesvol opgeleverd en zal met ingang van volgende week in gebruik worden genomen.

Bekijk het project: Össur France

2017.12.18 De nieuwe website van Dreessen Willemse Architecten is online

De website van Dreessen Willemse Architecten is vernieuwd met nog een beter overzicht van alle werkzaamheden.

2017.12.07 Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

"Voor de terugkerende rubriek 'Binnen kijken bij' laten we ons dit keer inspireren door een minimalistisch pand in Hoogeveen, waar binnen en buiten continu met elkaar in contact staan." Download en lees het hele artikel via de onderstaande link.

Lees het hele artikel: Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

Bekijk het project: Villa FT

2017.11.22 In uitvoering: Beton Villa HD bereikt tweede niveau

Het ijzervlechten van de wanden en de zwevende terras vloer is in uitvoering. Daarnaast worden de bekistingen geplaatst voor de laatste verdieping.

2017.11.20 Inhoud #10: Dirk Roosenburgprijs 2017

In het kader van de selectie voor de Dirk Roosenburgprijs 2017 is Hoofdkantoor Össur Europe opgenomen in het magazine "Inhoud#10: Dirk Roosenburgprijs 2017".

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

2017.11.07 Stylepark: Rational openness

“The project for Össur‘s European headquarters in Eindhoven is special to us, as it has both a rational structure and yet a clearly open character," stated Rob Willemse of Dreessen Willemse Architecten. Lees het hele artikel op de website van Stylepark.

Bezoek de website: Stylepark.com

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe

2017.11.04 Tentoonstelling: “De poppen aan het dansen" in het Arcam Amsterdam

Van de DDW in Eindhoven naar de Museumnacht in Amsterdam. De poppenhuizen zijn te zien in het Arcam te Amsterdam en het thema voor deze tentoonstelling is “de poppen aan het dansen". Ook ons poppenhuis is het podium voor feestende poppen.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.10.21 Tentoonstelling: "Ver-huis-doos" te zien op de Dutch Design Week Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week van 21 oktober t/m 29 oktober 2017 worden de poppenhuizen tentoongesteld in het Innovation Powerhouse. Ook ons poppenhuis, ver-huis-doos, is hier te zien naast velen andere poppenhuizen ontworpen door architecten.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all