dreessen willemse architecten

2018.04.20 In uitvoering: Villa FL nadert oplevering

Met nog enkele werkzaamheden is Villa FL bijna opgeleverd. Voor het exterieur worden er nog shutters geplaatst en in de patio komt een Japanse esdoorn. Voor het interieur is men nog bezig met het plaatsen van het maatwerk.

2018.04.16 In uitvoering: Tuinplan start bij Villa SGB

In april is er een start gemaakt aan de buitenbestrating en het tuinplan van Villa SGB. Ook aan de voorzijde wordt de hellingbaan gerealiseerd naar de garage.

2018.03.12 Rabobank Peelland Zuid in gebruik

Afgelopen februari werd de verbouwde Rabobank Peelland-Zuid in Deurne in gebruik genomen. De verbouwing omvatte het splitsen van het te groot geworden kantoorcomplex in twee kleinere delen. Het gedeelte voor de Rabobank werd opnieuw ingericht, met hergebruik van het bestaande meubilair. Een bijzonder element vormt een nieuwe verbinding op het dak van de bestaande entree, die het mogelijk maakte om een ruim kantoorlandschap met werkcafé te realiseren.

Bekijk het project: Rabobank Peelland Zuid

2018.03.05 Architectuur NL: Villa FT wint architectuurprijs Hoogeveen

"Villa FT van Dreessen Willemse Architecten heeft de Jan Carmiggeltprijs 2018 gewonnen, de architectuurprijs van Hoogeveen. De villa aan de Kastanjelaan is volgens de jury een minimalistische woning die zich onderscheidt door zijn ingetogen karakter en tijdloze architectuur..." Lees verder op de website van ArchitectuurNL

Bezoek de website: ArchitectuurNL

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.28 Start bouw Diepengaerde Valkenburg

Officiële starthandeling op de bouwplaats door wethouder Carlo Vankan samen met burgemeester Jan Schrijen en Carlo Külter (directeur Jongen Projectontwikkeling). Het startsein werd gegeven voor het bouwen van de 21 appartementen te Valkenburg.

2018.02.26 Villa FT wint de Jan Carmiggelt Prijs 2018

De Jan Carmiggelt Prijs 2018 ging wat betref de vakjury unaniem naar Villa FT. "Deze minimalistische woning onderscheidt zich van de rest door zijn ingetogen karakter en tijdloze architectuur. Het vakkundige metselwerk, het interieur waar binnen en buiten voortdurend met elkaar in contact staan. Een hele sjieke villa, zonder protserig te zijn", stond in het vakjuryrapport.

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.21 Villa FT genomineerd voor de Jan Carmiggelt Prijs 2018

Villa FT te Hoogeveen is genomineerd voor de Jan Carmiggelt Prijs 2018. De Jan Carmiggelt Prijs is sinds 1988 de architectuurprijs van de gemeente Hoogeveen. De prijs is genoemd naar Jan Carmiggelt, die van 1890 tot 1925 gemeente-architect was.
De uitreiking van de prijs vindt plaats op 23
februari.

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.12 Prinselijke Residentie

Afgelopen zomer hebben we de woning van de Stadsprins van Heerlen Roger II verbouwd.

2018.01.24 Össur France Lyon opgeleverd

Het kantoor van Össur te Lyon is succesvol opgeleverd en zal met ingang van volgende week in gebruik worden genomen.

Bekijk het project: Össur France

2017.12.18 De nieuwe website van Dreessen Willemse Architecten is online

De website van Dreessen Willemse Architecten is vernieuwd met nog een beter overzicht van alle werkzaamheden.

2017.12.07 Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

"Voor de terugkerende rubriek 'Binnen kijken bij' laten we ons dit keer inspireren door een minimalistisch pand in Hoogeveen, waar binnen en buiten continu met elkaar in contact staan." Download en lees het hele artikel via de onderstaande link.

Lees het hele artikel: Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

Bekijk het project: Villa FT

2017.11.22 In uitvoering: Beton Villa HD bereikt tweede niveau

Het ijzervlechten van de wanden en de zwevende terras vloer is in uitvoering. Daarnaast worden de bekistingen geplaatst voor de laatste verdieping.

2017.11.20 Inhoud #10: Dirk Roosenburgprijs 2017

In het kader van de selectie voor de Dirk Roosenburgprijs 2017 is Hoofdkantoor Össur Europe opgenomen in het magazine "Inhoud#10: Dirk Roosenburgprijs 2017".

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

2017.11.07 Stylepark: Rational openness

“The project for Össur‘s European headquarters in Eindhoven is special to us, as it has both a rational structure and yet a clearly open character," stated Rob Willemse of Dreessen Willemse Architecten. Lees het hele artikel op de website van Stylepark.

Bezoek de website: Stylepark.com

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe

2017.11.04 Tentoonstelling: “De poppen aan het dansen" in het Arcam Amsterdam

Van de DDW in Eindhoven naar de Museumnacht in Amsterdam. De poppenhuizen zijn te zien in het Arcam te Amsterdam en het thema voor deze tentoonstelling is “de poppen aan het dansen". Ook ons poppenhuis is het podium voor feestende poppen.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.10.21 Tentoonstelling: "Ver-huis-doos" te zien op de Dutch Design Week Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week van 21 oktober t/m 29 oktober 2017 worden de poppenhuizen tentoongesteld in het Innovation Powerhouse. Ook ons poppenhuis, ver-huis-doos, is hier te zien naast velen andere poppenhuizen ontworpen door architecten.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.10.12 In uitvoering: Villa FL in aanbouw naast Villa SBG

De kozijnen en het glas zijn geplaatst bij Villa FL te Heerlen. Op de begane grond wordt de ruimtelijkheid rondom de patio al duidelijk zichtbaar. Over enkele weken wordt de woning ingepakt en gestukadoord.

2017.10.02 Breeam "Excellent" toegekend aan Headquarters Össur Europe

Na de behaalde ontwerp certificaten is deze week ook het formele Breeam-certificaat met de score "Excellent" toegekend aan het project Headquarters Össur Europe. Het project heeft een score behaald van meer dan 70%. Het dak is voor een groot gedeelte vol gelegd met zonnepanelen.

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

2017.09.24 Stadsdeel in aanbouw: Holland Park Diemen

De verschillende bouwblokken van het plan Holland Park vorderen gestaag. Er ontstaat een heel nieuw stadsdeel in Diemen. Beeld vanuit de toekomstige gracht met aan de rechterkant blok 20.

Bekijk het project: Holland Park Blok 20 Diemen

2017.09.19 Buiten in Boxmeer: Maashaeghe Park

Voor de start verkoop van het project Maashaeghe Park Boxmeer zijn de architectuurstijlen van de drie architecten (Bedaux de
Brouwer, Geert van den Oetelaar, Dreessen Willemse) opgenomen in een boek. De verschillende stijlen worden aan de hand van
tekst, tekeningen en renders verduidelijkt. Dreessen Willemse Architecten is de ontwerper van de moderne twee laagse vila.

Bekijk het project: Maashaeghe Park Boxmeer