dreessen willemse architecten

2019.04.08 De Architect: Woonhuis W+R Eindhoven

De oorspronkelijke, karakteristieke tussenwoning uit 1957 kende een traditionele doorzon-indeling, die typisch is voor de Nederlandse (na-oorlogse) woningbouw. De bewoners, beiden architect, ontwierpen een relatief kleine aanbouw met groot ruimtelijk resultaat. Hiertoe werd de achtergevel over de gehele breedte open gebroken, maar ook intern werd de woonruimte geopend. Het project toont het potentieel van het Nederlandse rijtjeshuis.

Ga naar het project Woonhuis W+R, Eindhoven
Lees het artikel op www.dearchitect.nl

2019.03.15 In uitvoering: Schoonwerk beton Woonhuis FJ

Een statige jaren '30 woning wordt uitgebreid met een woonkeuken, overdekt terras en praktijkruimte. Het casco van de aanbouw wordt volledig in schoonwerk beton uitgevoerd en is inmiddels gereed.

2019.02.05 Architectuur NL: Ruimte maken

Over de eigen woning van Rob Willemse en Fabianne Riolo in Eindhoven: "Met een bescheiden uitbreiding en enkele slimme ingrepen wisten ze de ruimtelijkheid van de woonverdieping enorm te vergroten. De verbouwing is tot in de puntjes doordacht en superstrak gedetailleerd. Zo kunnen de deuren naar de gang geheel verdwijnen in een nieuwe kastenwand zodat de begane grond één doorgaande ruimte wordt."

Ga naar het project Woonhuis W+R, Eindhoven
Download hier het artikel "Ruimte maken"

2019.01.28 De Limburger: Woningen en winkels naast Ligne Sittard

Over ons ontwerp voor het nieuwe appartementencomplex "De Frontier":
"Opnieuw verrijst in het hart van de Sittardse binnenstad een luxueus wooncomplex, ditmaal met inbegrip van winkel- en horecaruimte. Pal naast Ligne, aan de rand van de historische schootsvelden en het kernwinkelgebied, gaat de Limburgse projectontwikkelaar Jongen acht grote (koop)appartementen inclusief twee penthouses bouwen. Alle woningen krijgen de beschikking over een eigen parkeerplaats (inpandig of in de naburige parkeergarage van Ligne) en een royaal balkon. Een van de penthouses wordt uitgerust met twee riante dakterrassen."

Download hier het artikel

2019.01.18 Opening Cultuurhuis Lichtenberg

Zaterdagavond 12 januari was het dan eindelijk zover: de feestelijke opening van Cultuurhuis Lichtenberg. Sinds voorjaar 2018 werd er door een grote groep vastberaden vrijwilligers hard gewerkt om de verbouwing van de voormalige Familiekerk in Landgraaf tot cultuurhuis werkelijkheid te laten worden, naar ontwerp van Dreessen Willemse Architecten i.s.m. Buro de Munck. Met een prachtige muzikale avond werd het cultuurhuis ingewijd.

2019.01.16 Onder de Spaanse zon: Villa F-S

Er is goed doorgewerkt aan Villa F-S. Het witte stucwerk, typerend voor het dorp Conil de la Frontera, is aangebracht. Vanuit de living is er uitzicht over de Middellandse zee. Binnenkort meer!

2018.12.21 Preview: Cultuurhuis Lichtenberg

De herbestemming van de voormalige kerk "Lichtenberg" in Landgraaf tot cultuurhuis is bijna gereed. Inmiddels zijn ook het podium en de bar klaar. Deze zijn zodanig ontworpen zodat het hout van de oude kerkbanken kon worden hergebruikt. Een knipoog naar het verleden. Op 12 januari 2019 wordt het cultuurhuis feestelijk geopend. Ontwerp en uitvoering in samenwerking met Buro de Munck.

2018.12.14 Nieuw: Woonhuis + Studio IM

Nieuw op de website: Afgelopen maand heeft Hugo Thomassen foto's gemaakt bij dit woonhuis in Maastricht, waarin ook een studio voor grafisch ontwerp is gerealiseerd. Bijzonder is ook het geprofileerde stucwerk in de buitengevels.

Bekijk het project: Woonhuis + Studio IM, Maastricht

2018.11.12 Hoogste punt Diepengaerde Blok 5

Een feestelijk moment in Diepengaerde Valkenburg: Ons appartementencomplex "Blok 5" heeft haar hoogste punt bereikt en dat werd gevierd samen met de bouwers, toekomstige bewoners, ontwerpers en adviseurs. Het gebouw heeft 21 koopappartementen met loggia's die uitkijken over de Cauberg en de Geul. De oplevering staat gepland voor zomer 2019.

Ga naar het project: Diepengaerde Blok 5, Valkenburg

2018.11.10 Nieuw: 2 lofts

In de afgelopen periode werkten wij aan twee verschillende lofts: Loft RWT in Heerlen en Loft V in Simpelveld. Beide projecten laten zien hoe een "verloren" verdieping boven bijvoorbeeld een winkel kan worden getransformeerd tot een ruimtelijke loft, gebruik makend van authentieke elementen zoals ruw beton, of houten balklagen.

Bekijk het project Loft RWT, Heerlen
Bekijk het project Loft V, Simpelveld

2018.11.08 Officiele start bouw Sphinxkwartier Maastricht

Afgelopen maandag vond de officiële start bouw plaats voor het Sphinxkwartier met de stort van een betonnen poer. Op de achtergrond de enorme bouwput van de parkeergarage onder blokken 5, 6 en 7.

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.11.05 Tentoonstelling Fritschy-Stadscultuurprijs: Villa OSF

Villa OSF is één van de dertien projecten die was genomineerd voor de Frtischy-Stadscultuurpijs Sittard-Geleen die dit jaar werd uitgereikt aan de discipline Architectuur. Alle genomineerde projecten werden tentoongesteld op 27 en 28 oktober en 3 en 4 november in het Mariapark, Oude Markt 14K te Sittard.

Bekijk het project: Villa OSF

2018.10.05 De Limburger: Niet bidden, maar werken in de voormalige kerk

“Er wordt niet langer gebeden, maar hard gewerkt in de voormalige kerk van de Lichtenberg in Landgraaf. Tientallen vrijwilligers van fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide maken daar zelf hun nieuwe cultuurhuis..." Hierbij ook alvast een preview van de vordering van de bouw. Voor het ontwerp en uitvoering werken we samen met Buro de Munck.

Lees het hele artikel: Niet bidden, maar werken in de voormalige kerk

2018.10.03 In uitvoering: Maashaeghe Park Boxmeer

In Maashaeghe Park wordt op dit moment het metselwerk van de gevels van de 4 villa's opgetrokken, waardoor de verschillende architectuurstijlen langzaam maar zeker afleesbaar worden. De twee moderne, tweelaagse villa's zijn van Dreessen Willemse Architecten. De klassieke villa in oranje-rode steen is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten en de moderne villa met kap (geheel links) is ontworpen door Geert van den Oetelaar.

Bekijk het project: Maashaeghe Park

2018.09.21 Dichterbij: De sterren van de hemel

“Na een aantal omzwervingen heeft Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide eindelijk haar eigen stek gevonden. De Lichtenberg-kerk ondergaat een complete metamorfose tot Cultuurhuis Landgraaf…". De transformatie van de kerk tot repetitie- en concertruimte is ontworpen in samenwerking met Buro de Munck.

Lees het hele artikel: De sterren van de hemel

2018.09.10 Start verkoop Cielo, Sphinxkwartier

Afgelopen zaterdag 8 september is de verkoop gestart van de koopwoningen in het project Sphinxkwartier te Maastricht. “Cielo" bestaat uit totaal 36 stadswoningen met tuin, waarvan 24 huur en 12 koop.

Bezoek de website: Wonen in het Sphinxkwartier

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.09.05 Preview: Het Washuis

Het Washuis is bijna opgeleverd. Binnenkort kunnen de gasten van camping “De Limburgerhof" in Landgraaf gebruik maken van het nieuwe sanitairgebouw. Tussen twee volumes met douches en toiletten bevindt zich een overdekte buitenruimte die uitnodigt tot ontmoeting… en de afwas.

2018.09.04 De Limburger: Wonen in het Sphinxkwartier

Een mooie advertentie in De Limburger kondigt de start verkoop aan voor de 57 koopwoningen in “Cielo" (Dreessen Willemse Architecten) en “Gustav" (Inbo), beiden gelegen in het nieuw te realiseren Sphinxkwartier in het centrum van Maastricht. De bouw is inmiddels gestart!

Bezoek de website: Wonen in het Sphinxkwartier

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.07.16 In uitvoering: Appartementen Diepengaerde

De bouw van de 21 appartementen van Blok 5 in Diepengaerde heeft inmiddels de eerste verdiepingsvloer bereikt. De prefab betonnen constructie van de parkeergarage wordt als schoonwerk uitgevoerd.

Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2018.07.01 Lifestyle Magazine: Villa Via Nova - Woongenot van hoogniveau

“In het centrum van Valkenburg komen 10 vrije bouwkavels in de verkoop: Villa Via Nova. Ruime kavels met ieder zijn eigen, unieke eigenschappen qua ligging en bouwmogelijkheden. Hier verrijst een mooie woonwijk met luxe stadsvilla's…"

Lees het hele artikel: Lifestyle Magazine

Bekijk het project: Villa Via Nova