dreessen willemse architecten

2018.07.16 In uitvoering: Appartementen Diepengaerde

De bouw van de 21 appartementen van Blok 5 in Diepengaerde heeft inmiddels de eerste verdiepingsvloer bereikt. De prefab betonnen constructie van de parkeergarage wordt als schoonwerk uitgevoerd.

Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

Overig nieuws archief

2018.11.08 Officiele start bouw Sphinxkwartier Maastricht

De start bouw van het Sphinxkwartier werd afgelopen maandag symbolisch gestart met het storten van beton.

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.11.05 Tentoonstelling: Villa OSF geëxposeerd voor de Fritschy-Stadscultuurprijs Sittard-Geleen

Villa OSF is één van de dertien projecten die was genomineerd voor de Frtischy-Stadscultuurpijs die dit jaar werd uitgereikt aan de discipline Architectuur. Alle genomineerden gebouwen werden tentoongesteld op 27 en 28 oktober en 3 en 4 november in het Mariapark, Oude Markt 14K te Sittard.

Bekijk het project: Villa OSF

2018.10.05 De Limburger: Niet bidden, maar werken in de voormalige kerk

“Er wordt niet langer gebeden, maar hard gewerkt in de voormalige kerk van de Lichtenberg in Landgraaf. Tientallen vrijwilligers van fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide maken daar zelf hun nieuwe cultuurhuis..." Hierbij ook alvast een preview van de vordering van de bouw. Voor het ontwerp en uitvoering werken we samen met Buro de Munck.

Lees het hele artikel: Niet bidden, maar werken in de voormalige kerk

2018.10.03 In uitvoering: Maashaeghe Park Boxmeer

In Maashaeghe Park wordt op dit moment het metselwerk van de gevels van de 4 villa's opgetrokken, waardoor de verschillende architectuurstijlen langzaam maar zeker afleesbaar worden. De twee moderne, tweelaagse villa's zijn van Dreessen Willemse Architecten. De klassieke villa in oranje-rode steen is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten en de moderne villa met kap (geheel links) is ontworpen door Geert van den Oetelaar.

Bekijk het project: Maashaeghe Park

2018.09.21 Dichterbij: De sterren van de hemel

“Na een aantal omzwervingen heeft Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide eindelijk haar eigen stek gevonden. De Lichtenberg-kerk ondergaat een complete metamorfose tot Cultuurhuis Landgraaf…". De transformatie van de kerk tot repetitie- en concertruimte is ontworpen in samenwerking met Buro de Munck.

Lees het hele artikel: De sterren van de hemel

2018.09.10 Start verkoop Cielo, Sphinxkwartier

Afgelopen zaterdag 8 september is de verkoop gestart van de koopwoningen in het project Sphinxkwartier te Maastricht. “Cielo" bestaat uit totaal 36 stadswoningen met tuin, waarvan 24 huur en 12 koop.

Bezoek de website: Wonen in het Sphinxkwartier

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.09.05 Preview: Het Washuis

Het Washuis is bijna opgeleverd. Binnenkort kunnen de gasten van camping “De Limburgerhof" in Landgraaf gebruik maken van het nieuwe sanitairgebouw. Tussen twee volumes met douches en toiletten bevindt zich een overdekte buitenruimte die uitnodigt tot ontmoeting… en de afwas.

2018.09.04 De Limburger: Wonen in het Sphinxkwartier

Een mooie advertentie in De Limburger kondigt de start verkoop aan voor de 57 koopwoningen in “Cielo" (Dreessen Willemse Architecten) en “Gustav" (Inbo), beiden gelegen in het nieuw te realiseren Sphinxkwartier in het centrum van Maastricht. De bouw is inmiddels gestart!

Bezoek de website: Wonen in het Sphinxkwartier

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.07.01 Lifestyle Magazine: Villa Via Nova - Woongenot van hoogniveau

“In het centrum van Valkenburg komen 10 vrije bouwkavels in de verkoop: Villa Via Nova. Ruime kavels met ieder zijn eigen, unieke eigenschappen qua ligging en bouwmogelijkheden. Hier verrijst een mooie woonwijk met luxe stadsvilla's…"

Lees het hele artikel: Lifestyle Magazine

Bekijk het project: Villa Via Nova

2018.06.23 Villa OSF in beeld

Voor de deelname aan de Fritschy Cultuurprijs Sittard-Geleen, is de in 2009 opgeleverde Villa OSF opnieuw gefotografeerd door Hugo Thomassen. De bijna 10 jaar oude villa is er - vinden wij - alleen maar mooier op geworden…

Bekijk het project: Villa OSF