dreessen willemse architecten

2014.05.06 Rabobank Parkstad is project van de dag bij deArchitect

Beton in plaats van marmer, renovatie in plaats van nieuwbouw: niet meteen de eerste materialen die je associeert met het hoofdkantoor van een bank. Toch gaan ook banken met hun tijd mee en proberen ze zich zo modern en milieubewust mogelijk te huisvesten. Het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank in Heerlen door Dreessen Willemse architecten is zo´n eigentijdse werkomgeving....

Overig nieuws archief

2019.06.04 Opgeleverd: Diepengaerde Blok 5, Valkenburg

Begin juni 2019 is het appartementencomplex in Diepengaerde, tussen Geul en de voet van de Cauberg, opgeleverd. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in de 21 appartementen.

Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5, Valkenburg

2019.05.26 In uitvoering: Villa CNLS

De villa aan de bosrand is bijna gereed. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het interieur, het poolhouse en de tuin.

2019.04.28 In uitvoering: Woonhuis JS

Terwijl de werkzaamheden aan de onderverdieping van Woonhuis JS in Sittard nog in volle gang zijn, steekt één schoonwerk betonwand fier boven de bouwplaats uit. Deze wand staat straks centraal in de split level woning.

bekijk het project: Woonhuis JS, Sittard

2019.04.08 De Architect: Woonhuis W+R Eindhoven

De oorspronkelijke, karakteristieke tussenwoning uit 1957 kende een traditionele doorzon-indeling, die typisch is voor de Nederlandse (na-oorlogse) woningbouw. De bewoners, beiden architect, ontwierpen een relatief kleine aanbouw met groot ruimtelijk resultaat. Hiertoe werd de achtergevel over de gehele breedte open gebroken, maar ook intern werd de woonruimte geopend. Het project toont het potentieel van het Nederlandse rijtjeshuis.

Ga naar het project Woonhuis W+R, Eindhoven
Lees het artikel op www.dearchitect.nl

2019.03.15 In uitvoering: Schoonwerk beton Woonhuis FJ

Een statige jaren '30 woning wordt uitgebreid met een woonkeuken, overdekt terras en praktijkruimte. Het casco van de aanbouw wordt volledig in schoonwerk beton uitgevoerd en is inmiddels gereed.

2019.02.05 Architectuur NL: Ruimte maken

Over de eigen woning van Rob Willemse en Fabianne Riolo in Eindhoven: "Met een bescheiden uitbreiding en enkele slimme ingrepen wisten ze de ruimtelijkheid van de woonverdieping enorm te vergroten. De verbouwing is tot in de puntjes doordacht en superstrak gedetailleerd. Zo kunnen de deuren naar de gang geheel verdwijnen in een nieuwe kastenwand zodat de begane grond één doorgaande ruimte wordt."

Ga naar het project Woonhuis W+R, Eindhoven
Download hier het artikel "Ruimte maken"

2019.01.28 De Limburger: Woningen en winkels naast Ligne Sittard

Over ons ontwerp voor het nieuwe appartementencomplex "De Frontier":
"Opnieuw verrijst in het hart van de Sittardse binnenstad een luxueus wooncomplex, ditmaal met inbegrip van winkel- en horecaruimte. Pal naast Ligne, aan de rand van de historische schootsvelden en het kernwinkelgebied, gaat de Limburgse projectontwikkelaar Jongen acht grote (koop)appartementen inclusief twee penthouses bouwen. Alle woningen krijgen de beschikking over een eigen parkeerplaats (inpandig of in de naburige parkeergarage van Ligne) en een royaal balkon. Een van de penthouses wordt uitgerust met twee riante dakterrassen."

Download hier het artikel

2019.01.18 Opening Cultuurhuis Lichtenberg

Zaterdagavond 12 januari was het dan eindelijk zover: de feestelijke opening van Cultuurhuis Lichtenberg. Sinds voorjaar 2018 werd er door een grote groep vastberaden vrijwilligers hard gewerkt om de verbouwing van de voormalige Familiekerk in Landgraaf tot cultuurhuis werkelijkheid te laten worden, naar ontwerp van Dreessen Willemse Architecten i.s.m. Buro de Munck. Met een prachtige muzikale avond werd het cultuurhuis ingewijd.

2019.01.16 Onder de Spaanse zon: Villa F-S

Er is goed doorgewerkt aan Villa F-S. Het witte stucwerk, typerend voor het dorp Conil de la Frontera, is aangebracht. Vanuit de living is er uitzicht over de Middellandse zee. Binnenkort meer!

2018.12.21 Preview: Cultuurhuis Lichtenberg

De herbestemming van de voormalige kerk "Lichtenberg" in Landgraaf tot cultuurhuis is bijna gereed. Inmiddels zijn ook het podium en de bar klaar. Deze zijn zodanig ontworpen zodat het hout van de oude kerkbanken kon worden hergebruikt. Een knipoog naar het verleden. Op 12 januari 2019 wordt het cultuurhuis feestelijk geopend. Ontwerp en uitvoering in samenwerking met Buro de Munck.