dreessen willemse architecten

2012.10.12 Woonhuis VS wind- en waterdicht

Met de plaatsing van het dak en de puien is het woonhuis beschut voor de winter en wordt de conversie van de oude mergelhoeve duidelijk zichtbaar.

Overig nieuws archief

2019.10.14 Villa C: 60 jaar na de sixties

Aan de rand van Kerkrade staat een prachtige 60-er jaren bungalow, hoog op de helling, met uitzicht over de Anstelvallei. Nu, zo'n 60 jaar later, wordt de woning verbouwd en verduurzaamd, met respect voor de typische "sixties" kenmerken. De uitvoering vordert nu snel!

2019.09.30 Chapeau: interview met Lars Dreessen

In de september - oktober editie van Chapeau staat een mooi interview met Lars Dreessen. Over het bureau Dreessen Willemse Architecten, referenties én de zachtheid van beton. Interview door Ludo Diels, foto's door Hugo Thomassen.

2019.09.06 In uitvoering: 36 stadswoningen in het Sphinxkwartier, Maastricht

Op het terrein van de voormalige Sphinx-fabrieken, kijk je vanaf het Eiffelgebouw prachtig op de bouw van de nieuwe Maastrichtse stadswijk "het Sphinxkwartier". De ruwbouw van onze 36 stadswoningen "Cielo" heeft nu bijna haar hoogste punt bereikt. Met de gevelmetselwerken is inmiddels gestart. In de ondergrondse parkeergarage van ruim 200 meter lang voor bijna 290 parkeerplaatsen (ook getekend door ons bureau!), is het werk aan de installaties begonnen.

Ga naar het project: Cielo Sphinxkwartier Maastricht

2019.06.04 Opgeleverd: Diepengaerde Blok 5, Valkenburg

Begin juni 2019 is het appartementencomplex in Diepengaerde, tussen Geul en de voet van de Cauberg, opgeleverd. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in de 21 appartementen.

Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5, Valkenburg

2019.05.26 In uitvoering: Villa CNLS

De villa aan de bosrand is bijna gereed. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het interieur, het poolhouse en de tuin.

2019.04.28 In uitvoering: Woonhuis JS

Terwijl de werkzaamheden aan de onderverdieping van Woonhuis JS in Sittard nog in volle gang zijn, steekt één schoonwerk betonwand fier boven de bouwplaats uit. Deze wand staat straks centraal in de split level woning.

bekijk het project: Woonhuis JS, Sittard

2019.04.08 De Architect: Woonhuis W+R Eindhoven

De oorspronkelijke, karakteristieke tussenwoning uit 1957 kende een traditionele doorzon-indeling, die typisch is voor de Nederlandse (na-oorlogse) woningbouw. De bewoners, beiden architect, ontwierpen een relatief kleine aanbouw met groot ruimtelijk resultaat. Hiertoe werd de achtergevel over de gehele breedte open gebroken, maar ook intern werd de woonruimte geopend. Het project toont het potentieel van het Nederlandse rijtjeshuis.

Ga naar het project Woonhuis W+R, Eindhoven
Lees het artikel op www.dearchitect.nl

2019.03.15 In uitvoering: Schoonwerk beton Woonhuis FJ

Een statige jaren '30 woning wordt uitgebreid met een woonkeuken, overdekt terras en praktijkruimte. Het casco van de aanbouw wordt volledig in schoonwerk beton uitgevoerd en is inmiddels gereed.

2019.02.05 Architectuur NL: Ruimte maken

Over de eigen woning van Rob Willemse en Fabianne Riolo in Eindhoven: "Met een bescheiden uitbreiding en enkele slimme ingrepen wisten ze de ruimtelijkheid van de woonverdieping enorm te vergroten. De verbouwing is tot in de puntjes doordacht en superstrak gedetailleerd. Zo kunnen de deuren naar de gang geheel verdwijnen in een nieuwe kastenwand zodat de begane grond één doorgaande ruimte wordt."

Ga naar het project Woonhuis W+R, Eindhoven
Download hier het artikel "Ruimte maken"

2019.01.28 De Limburger: Woningen en winkels naast Ligne Sittard

Over ons ontwerp voor het nieuwe appartementencomplex "De Frontier":
"Opnieuw verrijst in het hart van de Sittardse binnenstad een luxueus wooncomplex, ditmaal met inbegrip van winkel- en horecaruimte. Pal naast Ligne, aan de rand van de historische schootsvelden en het kernwinkelgebied, gaat de Limburgse projectontwikkelaar Jongen acht grote (koop)appartementen inclusief twee penthouses bouwen. Alle woningen krijgen de beschikking over een eigen parkeerplaats (inpandig of in de naburige parkeergarage van Ligne) en een royaal balkon. Een van de penthouses wordt uitgerust met twee riante dakterrassen."

Download hier het artikel