dreessen willemse architecten

Villa SGB

Heerlen

Het ruimtelijk concept voor de luxe villa bestaat uit een aantal in de helling geplaatste volumes, die verschillende functies bevatten. Door onderscheid in onder andere de ligging en hoogte van de volumes wordt het woonprogramma gedifferentieerd en ontstaan verschillende plekken, ieder met hun eigen kwaliteit en karakter.

Ondergronds in de helling gelegen, bevinden zich een garage voor 2 auto‘s en 2 motoren, een fitness met sauna, een bioscoop, en een bar met buitentrap naar het zwembad. Op de begane grond liggen links en rechts van een 3,20 meter hoge doorgang volumes met leefkeuken en buitenterras, tv- en werkkamer en diverse servicefuncties. Aan het einde bevindt zich de zeer open zitkamer. Op de stenen volumes ligt een langwerpig, wit volume met 3 ruime kinderslaapkamers met badkamer en masterbedroom met garderobe en badkamer ‘en suite‘.

2013 -