dreessen willemse architecten

Woonhuis W+R

Eindhoven

De bestaande, karakteristieke tussenwoning uit 1957 kende een traditionele doorzon-indeling met kleine keuken, gesloten hal en vrij gesloten achtergevel. De tuin bood maar beperkte ruimte voor een uitbouw, wilde deze tuin geen patio worden.
De oplossing werd gevonden door de woning zowel intern open te breken als aan achterzijde uit te bouwen, waarbij de bestaande achtergevel op de begane grond over de gehele breedte werd weggebroken. Aan tuinzijde ontstaat hierdoor een tuinkamer, die middels een brede schuifpui in schijnbaar open verbinding staat met de tuin. Centraal in de plattegrond staat een eiken kastwand, die de ruimtes organiseert en verbindt. In de kastwand zijn ook de deuren naar de hal ‘verstopt´.

Project in samenwerking met Fabianne Riolo

2017 - 2018