dreessen willemse architecten

Maashaeghe Park

Boxmeer

Buiten in Boxmeer: op de locatie van het voormalige Maasziekenhuis, in de groene uiterwaarden aan de rand van Boxmeer wordt Maashaeghe Park gerealiseerd. De groene meanderende laan door de nieuwe woonbuurt vertoont gelijkenis met een Engels landschapspark met grote bestaande en nieuwe bomen, groene hagen en struiken. Het rijkelijk aanwezige groen vormt het decor voor de nieuwe villa‘s. In dit park worden vrije kavels en villa‘s aangeboden. De villa‘s variëren van klassiek tot modern, en zijn ontworpen in samenwerking met Bedaux de Brouwer Architecten en Geert van den Oetelaar Architect. De architectuur kenmerkt zich door het gebruik van veel glas, een rijke detaillering en pure materialen zoals baksteen, natuursteen, hout, en beton. Licht, zicht en eigenheid geven de villa's een markant karakter. Door grote glaspartijen worden licht en de natuur naar binnen gehaald.

Er zijn twee typen villa‘s ontwikkeld, die zowel in architectuur als programma op maat kunnen worden gerealiseerd: naast keuze in architectuurstijl en kapvorm, is er een keuzepalet in materiaal en kleur. Qua woonprogramma zijn varianten met leefkeuken, tuinkamer, slaapkamer op begane grond of een garage te realiseren.

Stedenbouwkundig ontwerp: Bedaux de Brouwer Architecten
Landschapsarchitect: Jan Joris Tuinarchitectuur
Ontwerp villa‘s: Bedaux de Brouwer Architecten, Geert van den Oetelaar Architect, Dreessen Willemse Architecten
Bestek en uitvoering villa‘s: Dreessen Willemse Architecten
Website: Maashaeghe Park Boxmeer

2016 -