dreessen willemse architecten

2017.06.05 Arper: Selected references 2017

Arper heeft onlangs een mooi boek uitgebracht met alle referentie projecten van 2017. "The hallmark of the very best architecture is the harmony of its component parts, of which funiture is a key element", quote Arper. Ook ons project Headquarters Össur Europe is opgenomen in deze bijzondere collectie.

Lees het hele artikel: Arper: Selected references 2017

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

Overig nieuws 2017

2017.12.18 De nieuwe website van Dreessen Willemse Architecten is online

De website van Dreessen Willemse Architecten is vernieuwd met nog een beter overzicht van alle werkzaamheden.

2017.12.07 Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

"Voor de terugkerende rubriek 'Binnen kijken bij' laten we ons dit keer inspireren door een minimalistisch pand in Hoogeveen, waar binnen en buiten continu met elkaar in contact staan." Download en lees het hele artikel via de onderstaande link.

Lees het hele artikel: Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

Bekijk het project: Villa FT

2017.11.22 In uitvoering: Beton Villa 22º bereikt tweede niveau

Het ijzervlechten van de wanden en de zwevende terras vloer is in uitvoering. Daarnaast worden de bekistingen geplaatst voor de laatste verdieping.

2017.11.20 Inhoud #10: Dirk Roosenburgprijs 2017

In het kader van de selectie voor de Dirk Roosenburgprijs 2017 is Hoofdkantoor Össur Europe opgenomen in het magazine "Inhoud#10: Dirk Roosenburgprijs 2017".

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

2017.11.07 Stylepark: Rational openness

“The project for Össur‘s European headquarters in Eindhoven is special to us, as it has both a rational structure and yet a clearly open character," stated Rob Willemse of Dreessen Willemse Architecten. Lees het hele artikel op de website van Stylepark.

Bezoek de website: Stylepark.com

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe

2017.11.04 Tentoonstelling: “De poppen aan het dansen" in het Arcam Amsterdam

Van de DDW in Eindhoven naar de Museumnacht in Amsterdam. De poppenhuizen zijn te zien in het Arcam te Amsterdam en het thema voor deze tentoonstelling is “de poppen aan het dansen". Ook ons poppenhuis is het podium voor feestende poppen.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.10.21 Tentoonstelling: "Ver-huis-doos" te zien op de Dutch Design Week Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week van 21 oktober t/m 29 oktober 2017 worden de poppenhuizen tentoongesteld in het Innovation Powerhouse. Ook ons poppenhuis, ver-huis-doos, is hier te zien naast velen andere poppenhuizen ontworpen door architecten.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.10.12 In uitvoering: Villa F-L naast Villa SGB

De kozijnen en het glas zijn geplaatst bij Villa F-L te Heerlen. Op de begane grond wordt de ruimtelijkheid rondom de patio al duidelijk zichtbaar. Over enkele weken wordt de woning ingepakt en gestukadoord.

2017.10.02 Breeam "Excellent" toegekend aan Headquarters Össur Europe

Na de behaalde ontwerp certificaten is deze week ook het formele Breeam-certificaat met de score "Excellent" toegekend aan het project Headquarters Össur Europe. Het project heeft een score behaald van meer dan 70%. Het dak is voor een groot gedeelte vol gelegd met zonnepanelen.

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

2017.09.24 Stadsdeel in aanbouw: Holland Park Diemen

De verschillende bouwblokken van het plan Holland Park vorderen gestaag. Er ontstaat een heel nieuw stadsdeel in Diemen. Beeld vanuit de toekomstige gracht met aan de rechterkant blok 20.

Bekijk het project: Holland Park Blok 20 Diemen