dreessen willemse architecten

2018.06.23 Villa OSF in beeld

Voor de deelname aan de Fritschy Cultuurprijs Sittard-Geleen, is de in 2009 opgeleverde Villa OSF opnieuw gefotografeerd door Hugo Thomassen. De bijna 10 jaar oude villa is er - vinden wij - alleen maar mooier op geworden…

Bekijk het project: Villa OSF

Overig nieuws 2018

2018.12.21 Preview: Cultuurhuis Lichtenberg

De herbestemming van de voormalige kerk "Lichtenberg" in Landgraaf tot cultuurhuis is bijna gereed. Inmiddels zijn ook het podium en de bar klaar. Deze zijn zodanig ontworpen zodat het hout van de oude kerkbanken kon worden hergebruikt. Een knipoog naar het verleden. Op 12 januari 2019 wordt het cultuurhuis feestelijk geopend. Ontwerp en uitvoering in samenwerking met Buro de Munck.

2018.12.14 Nieuw: Woonhuis + Studio IM

Nieuw op de website: Afgelopen maand heeft Hugo Thomassen foto's gemaakt bij dit woonhuis in Maastricht, waarin ook een studio voor grafisch ontwerp is gerealiseerd. Bijzonder is ook het geprofileerde stucwerk in de buitengevels.

Bekijk het project: Woonhuis + Studio IM, Maastricht

2018.11.12 Hoogste punt Diepengaerde Blok 5

Een feestelijk moment in Diepengaerde Valkenburg: Ons appartementencomplex "Blok 5" heeft haar hoogste punt bereikt en dat werd gevierd samen met de bouwers, toekomstige bewoners, ontwerpers en adviseurs. Het gebouw heeft 21 koopappartementen met loggia's die uitkijken over de Cauberg en de Geul. De oplevering staat gepland voor zomer 2019.

Ga naar het project: Diepengaerde Blok 5, Valkenburg

2018.11.10 Nieuw: 2 lofts

In de afgelopen periode werkten wij aan twee verschillende lofts: Loft RWT in Heerlen en Loft V in Simpelveld. Beide projecten laten zien hoe een "verloren" verdieping boven bijvoorbeeld een winkel kan worden getransformeerd tot een ruimtelijke loft, gebruik makend van authentieke elementen zoals ruw beton, of houten balklagen.

Bekijk het project Loft RWT, Heerlen
Bekijk het project Loft V, Simpelveld

2018.11.08 Officiele start bouw Sphinxkwartier Maastricht

Afgelopen maandag vond de officiële start bouw plaats voor het Sphinxkwartier met de stort van een betonnen poer. Op de achtergrond de enorme bouwput van de parkeergarage onder blokken 5, 6 en 7.

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.11.05 Tentoonstelling Fritschy-Stadscultuurprijs: Villa OSF

Villa OSF is één van de dertien projecten die was genomineerd voor de Frtischy-Stadscultuurpijs Sittard-Geleen die dit jaar werd uitgereikt aan de discipline Architectuur. Alle genomineerde projecten werden tentoongesteld op 27 en 28 oktober en 3 en 4 november in het Mariapark, Oude Markt 14K te Sittard.

Bekijk het project: Villa OSF

2018.10.05 De Limburger: Niet bidden, maar werken in de voormalige kerk

“Er wordt niet langer gebeden, maar hard gewerkt in de voormalige kerk van de Lichtenberg in Landgraaf. Tientallen vrijwilligers van fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide maken daar zelf hun nieuwe cultuurhuis..." Hierbij ook alvast een preview van de vordering van de bouw. Voor het ontwerp en uitvoering werken we samen met Buro de Munck.

Lees het hele artikel: Niet bidden, maar werken in de voormalige kerk

2018.10.03 In uitvoering: Maashaeghe Park Boxmeer

In Maashaeghe Park wordt op dit moment het metselwerk van de gevels van de 4 villa's opgetrokken, waardoor de verschillende architectuurstijlen langzaam maar zeker afleesbaar worden. De twee moderne, tweelaagse villa's zijn van Dreessen Willemse Architecten. De klassieke villa in oranje-rode steen is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten en de moderne villa met kap (geheel links) is ontworpen door Geert van den Oetelaar.

Bekijk het project: Maashaeghe Park

2018.09.21 Dichterbij: De sterren van de hemel

“Na een aantal omzwervingen heeft Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide eindelijk haar eigen stek gevonden. De Lichtenberg-kerk ondergaat een complete metamorfose tot Cultuurhuis Landgraaf…". De transformatie van de kerk tot repetitie- en concertruimte is ontworpen in samenwerking met Buro de Munck.

Lees het hele artikel: De sterren van de hemel

2018.09.10 Start verkoop Cielo, Sphinxkwartier

Afgelopen zaterdag 8 september is de verkoop gestart van de koopwoningen in het project Sphinxkwartier te Maastricht. “Cielo" bestaat uit totaal 36 stadswoningen met tuin, waarvan 24 huur en 12 koop.

Bezoek de website: Wonen in het Sphinxkwartier

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier