dreessen willemse architecten

2019.06.04 Opgeleverd: Diepengaerde Blok 5, Valkenburg

Begin juni 2019 is het appartementencomplex in Diepengaerde, tussen Geul en de voet van de Cauberg, opgeleverd. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in de 21 appartementen.

Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5, Valkenburg

Overig nieuws 2019

2019.12.05 Mooie villa, mooi boek

Ergens in het zuiden van ons land ligt Villa 22o, uitgegraven in de helling, geheel in schoonwerk beton, zwembad op de 2e verdieping, met onderwater-raam naar de living én uitzicht over de uiterwaarden. Het boek dat we hebben gemaakt, maakt je voor even deelgenoot van het leven in deze villa. Met dank aan Hendrix Bouw, Hugo Thomassen en Ludo Diels.

Bekijk het project: Villa 22o

2019.11.29 Hoogste punt: Sphinx Zuid, Maastricht

Afgelopen vrijdag werd de meiboom - al leek deze meer op een kerstboom ; ) - gehesen voor de viering van het hoogste punt van Sphinx Zuid in Maastricht. De drie bouwblokken, waarvan Dreessen Willemse de 36 stadswoningen en ondergrondse parkeergarage heeft ontworpen, zullen april - mei 2020 worden opgeleverd. De maquette laat zien hoe het nieuwe stukje stad er uit komt te zien.

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier Maastricht

2019.11.20 In uitvoering: Stayokay Maastricht

Stayokay is prachtig gelegen in het Stadspark, net buiten de historische vestingswerken van Maastricht, aan de oever van de Maas. Het ho(s)tel wordt geheel verbouwd, de eerste kamers komen nu in rap tempo gereed!

2019.10.14 Villa C: 60 jaar na de sixties

Aan de rand van Kerkrade staat een prachtige 60-er jaren bungalow, hoog op de helling, met uitzicht over de Anstelvallei. Nu, zo'n 60 jaar later, wordt de woning verbouwd en verduurzaamd, met respect voor de typische "sixties" kenmerken. De uitvoering vordert nu snel!

2019.09.30 Chapeau: interview met Lars Dreessen

In de september - oktober editie van Chapeau staat een mooi interview met Lars Dreessen. Over het bureau Dreessen Willemse Architecten, referenties én de zachtheid van beton. Interview door Ludo Diels, foto's door Hugo Thomassen.

2019.09.06 In uitvoering: 36 stadswoningen in het Sphinxkwartier, Maastricht

Op het terrein van de voormalige Sphinx-fabrieken, kijk je vanaf het Eiffelgebouw prachtig op de bouw van de nieuwe Maastrichtse stadswijk "het Sphinxkwartier". De ruwbouw van onze 36 stadswoningen "Cielo" heeft nu bijna haar hoogste punt bereikt. Met de gevelmetselwerken is inmiddels gestart. In de ondergrondse parkeergarage van ruim 200 meter lang voor bijna 290 parkeerplaatsen (ook getekend door ons bureau!), is het werk aan de installaties begonnen.

Ga naar het project: Cielo Sphinxkwartier Maastricht

2019.05.26 In uitvoering: Villa CNLS

De villa aan de bosrand is bijna gereed. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het interieur, het poolhouse en de tuin.

2019.04.28 In uitvoering: Woonhuis JS

Terwijl de werkzaamheden aan de onderverdieping van Woonhuis JS in Sittard nog in volle gang zijn, steekt één schoonwerk betonwand fier boven de bouwplaats uit. Deze wand staat straks centraal in de split level woning.

bekijk het project: Woonhuis JS, Sittard

2019.04.08 De Architect: Woonhuis W+R Eindhoven

De oorspronkelijke, karakteristieke tussenwoning uit 1957 kende een traditionele doorzon-indeling, die typisch is voor de Nederlandse (na-oorlogse) woningbouw. De bewoners, beiden architect, ontwierpen een relatief kleine aanbouw met groot ruimtelijk resultaat. Hiertoe werd de achtergevel over de gehele breedte open gebroken, maar ook intern werd de woonruimte geopend. Het project toont het potentieel van het Nederlandse rijtjeshuis.

Ga naar het project Woonhuis W+R, Eindhoven
Lees het artikel op www.dearchitect.nl

2019.03.15 In uitvoering: Schoonwerk beton Woonhuis FJ

Een statige jaren '30 woning wordt uitgebreid met een woonkeuken, overdekt terras en praktijkruimte. Het casco van de aanbouw wordt volledig in schoonwerk beton uitgevoerd en is inmiddels gereed.