dreessen willemse architecten

2021.01.25 De Architect: Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

De architectuur van de woningen refereert naar het industriële verleden van het Sphinxkwartier. De gevel is ontworpen als een raster met terugliggende vlakken in het metselwerk met raamopeningen, Deze bouwwijze werd ook in het nabijgelegen Eiffelgebouw en Brikkengebouw gebruikt. In deze vlakken is een patroon aangebracht met speciaal ontworpen, afgeronde vormstenen, die refereert aan de stapeling van kopjes en kommetjes zoals deze vroeger op deze plek door Sphinx werden geproduceerd. Wanneer de zon schijnt, komen de gevels tot leven door het schaduwspel van de vormstenen.

Lees hier het artikel op www.dearchitect.nl

Bekijk hier het project: Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

 

Overig nieuws 2021

2021.12.14 Overnachten in 'onze' Stayokay!

Voor de zomer van 2020 werd de verbouwing en uitbreiding Stayokay Maastricht opgeleverd en - in verband met de pandemie - stilletjes geopend. Het was mooi om vorige maand een keer in ‘ons eigen hotel’ te mogen overnachten. Heerlijk geslapen én genoten van het uitzicht vanuit de nieuwe Maaskamer!

Interieurontwerp door DAY (Amsterdam)

 

2021.12.10 Nieuw: Villa SGB

Sinds kort staat Villa SGB in Heerlen, gefotografeerd door Hugo Thomassen, op onze website. Het ontwerp bestaat uit een compositie van volumes uit metselwerk en stucwerk. Door schakeling en oversnijding van de volumes ontstaat een ruimtelijk interieur, waarbinnen de woonruimtes ieder een eigen kwaliteit en karakter hebben. De living en leefkeuken lopen naadloos over in de buitenruimte door minimalistisch gedetailleerde glazen schuifpuien, die overhoeks kunnen worden geopend.

Bekijk het project: Villa SGB, Heerlen

2021.11.19 Start verkoop: 9 woningen Palemig

Onlangs is de verkoop van start gegaan voor 9 woningen in Palemig, Heerlen. Gelegen in een kleinschalig stedenbouwkundig plan met ruimte, individualiteit en uitzicht als kwaliteiten. De dorpsrandwoningen kijken uit over de uitgestrekte velden.

Bekijk het project: 9 woningen te Palemig

2021.10.01 The Art of Living: Strakke vrijheid

Vlakbij het centrum van Roermond en toch in een zeer rustige, natuurlijke omgeving ligt de moderne villa CNLS. Rust, vrijheid en strakke vormen spelen hier de hoofdrol. Zodra je binnenkomt, kijk je zo de achtertuin in. Alles in deze woning draait om ruimte, natuurlijk daglicht en uitzicht op de tuin en het achterliggende land. Binnen in de woning worden de leefruimtes verbonden door een centrale vide, met wanden van 5 meter hoge, eikenhouten boekenkasten. Ook in de wanden van de trap naar de 1e verdieping bevinden zich boekenkasten, waar zich de werkruimte bevindt. Vanaf hier kijk je naar beneden op de grote eettafel, en rechtdoor naar het weidse landschap.

Lees het artikel op: The Art of Living
Bekijk het project: Villa CNLS, Roermond
Fotografie project: Hugo Thomassen
Fotografie The Art Of Living: Jaro van Meerten

2021.09.20 Sneak preview: Össur DACH in Köln

Afgelopen week is het interieur van het hoofdkantoor Össur DACH (Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland) in Köln, Duitsland opgeleverd!

2021.09.17 Start bouw: Woonhuis S

Direct na de bouwvak is gestart met de bouw van Woonhuis S in Maashaeghe Park, Boxmeer. De strakke horizontale lijnen van de stucwerk luifels oversnijden het lichtgrijze volume en verbinden binnen met buiten.

25.08.2021 In uitvoering: Össur DACH, Köln

Recent heeft de oplevering plaats gevonden van het bouwkundig interieur voor Össur DACH in Köln. Komende week start de uitvoering van het maatwerk en daarna de inrichtingen, mooi op tijd voor de feestelijke opening eind september. In de nieuwe locatie worden meerdere decentraal gelegen Össur kantoren samengevoegd in één inspirerende, werkomgeving. Het kantoor is vormgegeven als één open ruimte, die tussen gedifferentieerde individuele- en vergader-ruimtes door meandert. In de gefragmenteerde werkomgeving die hierdoor ontstaat, is voldoende plaats voor afzondering en concentratie én samenwerking. Alle individuele en vergaderruimtes zijn uitgerust voor video-conferencing, dat hybride werken mogelijk maakt. Het kantoor wordt ingericht met hergebruik van meubilair, dat Dreessen Willemse Architecten eerder toepaste in de ontwerpen voor andere locaties van Össur Duitsland.

2021.07.27 In het groen: Woonhuis NB, Boxmeer

In het groen, aan de rand van Maashaeghe Park in Boxmeer, ligt Woonhuis NB. Afgelopen week vond de (goede!) voor-opname van deze woning plaats. Begin augustus is de oplevering en betrekken onze opdrachtgevers de woning.

2021.07.08 Bijna opgeleverd: Woonhuis HDZ

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het interieur van Woonhuis HDZ, dat binnenkort wordt opgeleverd. Het huis is gelegen aan de dorpsrand van Neerbeek en bestaat uit een aantal metselwerk schijven met daarop een volume uit stucwerk. Aan straatzijde zijn de schijven gesloten, maar aan de achterzijde vormen de schijven een open structuur, waardoor de leefruimtes van binnen naar buiten lijken door te lopen, in verbinding met het open landschap.

2021.06.14 Take a tour in Össur Europe Headquarters

Deze video, gemaakt door Össur, geeft een kijkje in het hoofdkantoor voor Össur Europe dat wij van 2014 - 2016 hebben ontworpen. Ook het interieur werd door Dreessen Willemse Architecten i.s.m. Aarts en Co ontworpen en gerealiseerd. Mooi om te zien hoe goed collega's van Össur het gebouw waarderen!

Bekijk de video: https://vimeo.com/543097030/c7230beab9