dreessen willemse architecten

2023.06.23 Opgeleverd: Woonhuis KS-KS

Recent is de ver-nieuwbouw van Woonhuis KS-KS opgeleverd. De oorspronkelijke woning uit de jaren 70 kreeg een nieuw in- en exterieur, met grote vensters en een overdekt terras, vanwaar je uitkijkt over het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De woning werd verduurzaamd met een nieuwe isolerende gevel, triple beglazing en een gasloze installatie: klaar voor de toekomst!

Overig nieuws 2023

2023.11.17 Op de Bousberg: Woonhuis HN

De leefruimtes op de eerste verdieping van de woning orienteren zich op het weidse uitzicht vanaf de Bousberg. Op de begane grond bevindt zich een besloten patio, waaraan het keramiek-atelier ligt.

Bekijk het project: Woonhuis HN, Landgraaf

2023.07.26 Dreessen Willemse ontwerpt 'Clubhuis' voor Toverland

Recent won ons bureau de architecten-prijsvraag voor het ontwerp van een nieuw kantoor en werkplaats voor Toverland. Niet in het attractiepark zelf, maar achter de schermen. We bedachten geen kantoor, maar een Clubhuis voor alle Toverlanders, zoals de medewerkers van het park in Sevenum worden genoemd. Modern én passend bij de thematiek van het park. Het energie-neutrale kantoor wordt volledig in hout geconstrueerd en biedt plaats aan onder andere een restaurant, dans- en sportstudio, en een inspirerende hybride werkomgeving. Centraal in het gebouw ligt een plein, waar een groene trap als een klimplant door de houten structuur omhoog slingert. In het Clubhuis voel je dat hier de magie van Toverland gemaakt wordt.
Naast het Clubhuis ligt de nieuwe werkplaats met diverse ateliers, waar gewerkt wordt aan de creatie van attracties, kostuums en onderhoud van het groene Toverland. Een (werk-)hof tussen het Clubhuis en de werkplaats vormt het hart van het plan: hier komen de Toverlanders samen om te werken, ontmoeten én ontspannen.

Lees verder op Looopings.nl

2023.06.29 Start bouw: Volta NXT

Op 29 juni heeft Volta NXT de eerste schop in de grond gezet voor een nieuw energiezuinig pand. Het nieuwe bedrijfsgebouw fungeert als een centrale werkplek waar alle expertise onder één dak samenkomt. Met het samengaan van vier bedrijven (Volta Limburg, Volta Solar, Fraku en Willems Warmte- en Koudetechniek) vormt Volta NXT een krachtige entiteit waar inhoudelijke kennis en kunde en jarenlange ervaring worden gebundeld. Het nieuwe pand wordt het expertise- en kenniscentrum van Limburg op het gebied van duurzaamheid. Het biedt diverse faciliteiten, waaronder een showroom, een ontwikkel-, test- en demonstratieruimte en een opleidingscentrum. Het wordt een plek waar medewerkers zich thuis voelen, waar duurzaamheid in het DNA verweven raakt en waar nieuwe mensen welkom worden geheten in de Volta NXT familie. Op naar een duurzame toekomst!

2023.06.13 RTV Maastricht: Feestelijke oplevering Nazareth

'Nazareth krijgt een boost op woninggebied...' Met de onthulling van een bijenhotel werd afgelopen vrijdag in Nazareth stilgestaan bij de oplevering van 28 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen, naar ontwerp van Dreessen Willemse Architecten, en de start van de renovatie van nog eens 91 huizen.

Lees en kijk verder op RTV Maastricht: Nazareth krijgt boost op woninggebied
Bekijk het project: Nazareth Maastricht

2023.05.26 Opgeleverd: De Frontier in Ligne, Sittard

Afgelopen maand zijn de 8 appartementen en commerciële ruimte van De Frontier opgeleverd. Het project vormde een van de laatste puzzelstukken in het centrumplan Ligne, gelegen aan de schootsvelden in het centrum van Sittard. De gevel is uitgevoerd in gebezemd stucwerk, met brons geanodiseerde aluminium geveldelen, die gevouwen zijn.

Bekijk het project: De Frontier, Sittard

2023.05.16 In detail: Reliëf in metselwerk

Voor woonhuis FDN in Boxmeer ontwierpen wij een patroon in het metselwerk, een groot reliëf dat overhoeks doorloopt van voor- naar zijgevel. Het zonlicht zorgt voor een rijke en speelse schaduwwerking. Complimenten voor het vakmanschap van aannemer Martens Bouw.

2023.03.20 Nazareth Maastricht: Eerste woningen opgeleverd

Afgelopen vrijdag zijn de eerste levensloopbestendige nieuwbouwwoningen in Nazareth opgeleverd! De bewoners ontvingen hun sleutels en kunnen aan de slag om van hun huis een thuis te maken. In totaal worden er 28 duurzame nieuwbouwwoningen opgeleverd.
 

Bekijk het project: Nazareth, Maastricht

2023.02.13 Volta Limburg: een nieuw thuis

Voor Volta Limburg werken wij aan een duurzaam bedrijfspand in Echt, waar de Volta bedrijven Fraku Installaties en warmtespecialist, Willems Koeltechniek bv, Volta Solar BV en Volta Limburg BV hun nieuwe thuis zullen vinden. Op het perceel van totaal 12.000 m2 komt onder andere kantoor, een showroom, een ontwikkel-, test- en demonstratieruimte, een opleidingscentrum en een warehouse. De verwachte oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. Het bouwbord is geplaatst!

2023.01.20 Centrumplan Malpertuis: start sloop

In opdracht van de gemeente en Woonpunt komt er een nieuw centrumplan in Malpertuis. De sloop is inmiddels gestart, op RTV Maastricht licht Martijn Segers van Woonpunt de plannen voor de nieuwbouw van de 59 duurzame sociale- en middenhuur woningen verder toe.

Lees verder en bekijk de reportage op RTV Maastricht.nl