dreessen willemse architecten

2018.11.08 Officiele start bouw Sphinxkwartier Maastricht

De start bouw van het Sphinxkwartier werd afgelopen maandag symbolisch gestart met het storten van beton.

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.11.05 Tentoonstelling: Villa OSF geëxposeerd voor de Fritschy-Stadscultuurprijs Sittard-Geleen

Villa OSF is één van de dertien projecten die was genomineerd voor de Frtischy-Stadscultuurpijs die dit jaar werd uitgereikt aan de discipline Architectuur. Alle genomineerden gebouwen werden tentoongesteld op 27 en 28 oktober en 3 en 4 november in het Mariapark, Oude Markt 14K te Sittard.

Bekijk het project: Villa OSF

2018.10.05 De Limburger: Niet bidden, maar werken in de voormalige kerk

“Er wordt niet langer gebeden, maar hard gewerkt in de voormalige kerk van de Lichtenberg in Landgraaf. Tientallen vrijwilligers van fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide maken daar zelf hun nieuwe cultuurhuis..." Hierbij ook alvast een preview van de vordering van de bouw. Voor het ontwerp en uitvoering werken we samen met Buro de Munck.

Lees het hele artikel: Niet bidden, maar werken in de voormalige kerk

2018.10.03 In uitvoering: Maashaeghe Park Boxmeer

In Maashaeghe Park wordt op dit moment het metselwerk van de gevels van de 4 villa's opgetrokken, waardoor de verschillende architectuurstijlen langzaam maar zeker afleesbaar worden. De twee moderne, tweelaagse villa's zijn van Dreessen Willemse Architecten. De klassieke villa in oranje-rode steen is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten en de moderne villa met kap (geheel links) is ontworpen door Geert van den Oetelaar.

Bekijk het project: Maashaeghe Park

2018.09.21 Dichterbij: De sterren van de hemel

“Na een aantal omzwervingen heeft Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide eindelijk haar eigen stek gevonden. De Lichtenberg-kerk ondergaat een complete metamorfose tot Cultuurhuis Landgraaf…". De transformatie van de kerk tot repetitie- en concertruimte is ontworpen in samenwerking met Buro de Munck.

Lees het hele artikel: De sterren van de hemel

2018.09.10 Start verkoop Cielo, Sphinxkwartier

Afgelopen zaterdag 8 september is de verkoop gestart van de koopwoningen in het project Sphinxkwartier te Maastricht. “Cielo" bestaat uit totaal 36 stadswoningen met tuin, waarvan 24 huur en 12 koop.

Bezoek de website: Wonen in het Sphinxkwartier

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.09.05 Preview: Het Washuis

Het Washuis is bijna opgeleverd. Binnenkort kunnen de gasten van camping “De Limburgerhof" in Landgraaf gebruik maken van het nieuwe sanitairgebouw. Tussen twee volumes met douches en toiletten bevindt zich een overdekte buitenruimte die uitnodigt tot ontmoeting… en de afwas.

2018.09.04 De Limburger: Wonen in het Sphinxkwartier

Een mooie advertentie in De Limburger kondigt de start verkoop aan voor de 57 koopwoningen in “Cielo" (Dreessen Willemse Architecten) en “Gustav" (Inbo), beiden gelegen in het nieuw te realiseren Sphinxkwartier in het centrum van Maastricht. De bouw is inmiddels gestart!

Bezoek de website: Wonen in het Sphinxkwartier

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier

2018.07.16 In uitvoering: Appartementen Diepengaerde

De bouw van de 21 appartementen van Blok 5 in Diepengaerde heeft inmiddels de eerste verdiepingsvloer bereikt. De prefab betonnen constructie van de parkeergarage wordt als schoonwerk uitgevoerd.

Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2018.07.01 Lifestyle Magazine: Villa Via Nova - Woongenot van hoogniveau

“In het centrum van Valkenburg komen 10 vrije bouwkavels in de verkoop: Villa Via Nova. Ruime kavels met ieder zijn eigen, unieke eigenschappen qua ligging en bouwmogelijkheden. Hier verrijst een mooie woonwijk met luxe stadsvilla's…"

Lees het hele artikel: Lifestyle Magazine

Bekijk het project: Villa Via Nova

2018.06.23 Villa OSF in beeld

Voor de deelname aan de Fritschy Cultuurprijs Sittard-Geleen, is de in 2009 opgeleverde Villa OSF opnieuw gefotografeerd door Hugo Thomassen. De bijna 10 jaar oude villa is er - vinden wij - alleen maar mooier op geworden…

Bekijk het project: Villa OSF

2018.06.18 Opgeleverd: Rabobank Someren

Vandaag is Rabobank Someren opgeleverd; morgen is de eerste werkdag. Deze vestiging van de Rabobank is een “shop-in-shop" in het Fysiotherapie & Trainingscentrum Paul van der Weerden, waar bezoekers gastvrij worden ontvangen in een bar-lounge. Beweging, gezonde voeding, binding met de lokale boeren en ondernemers staat in dit concept centraal.

2018.04.16 In uitvoering: Tuinplan start bij Villa SGB

In april is er een start gemaakt aan de buitenbestrating en het tuinplan van Villa SGB. Ook aan de voorzijde wordt de hellingbaan gerealiseerd naar de garage.

2018.03.12 Rabobank Peelland Zuid in gebruik

Afgelopen februari werd de verbouwde Rabobank Peelland-Zuid in Deurne in gebruik genomen. De verbouwing omvatte het splitsen van het te groot geworden kantoorcomplex in twee kleinere delen. Het gedeelte voor de Rabobank werd opnieuw ingericht, met hergebruik van het bestaande meubilair. Een bijzonder element vormt een nieuwe verbinding op het dak van de bestaande entree, die het mogelijk maakte om een ruim kantoorlandschap met werkcafé te realiseren.

Bekijk het project: Rabobank Peelland Zuid

2018.03.05 Architectuur NL: Villa FT wint architectuurprijs Hoogeveen

"Villa FT van Dreessen Willemse Architecten heeft de Jan Carmiggeltprijs 2018 gewonnen, de architectuurprijs van Hoogeveen. De villa aan de Kastanjelaan is volgens de jury een minimalistische woning die zich onderscheidt door zijn ingetogen karakter en tijdloze architectuur..." Lees verder op de website van ArchitectuurNL

Bezoek de website: ArchitectuurNL

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.28 Start bouw Diepengaerde Valkenburg

Officiële starthandeling op de bouwplaats door wethouder Carlo Vankan samen met burgemeester Jan Schrijen en Carlo Külter (directeur Jongen Projectontwikkeling). Het startsein werd gegeven voor het bouwen van de 21 appartementen te Valkenburg.

2018.02.26 Villa FT wint de Jan Carmiggelt Prijs 2018

De Jan Carmiggelt Prijs 2018 ging wat betref de vakjury unaniem naar Villa FT. "Deze minimalistische woning onderscheidt zich van de rest door zijn ingetogen karakter en tijdloze architectuur. Het vakkundige metselwerk, het interieur waar binnen en buiten voortdurend met elkaar in contact staan. Een hele sjieke villa, zonder protserig te zijn", stond in het vakjuryrapport.

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.21 Villa FT genomineerd voor de Jan Carmiggelt Prijs 2018

Villa FT te Hoogeveen is genomineerd voor de Jan Carmiggelt Prijs 2018. De Jan Carmiggelt Prijs is sinds 1988 de architectuurprijs van de gemeente Hoogeveen. De prijs is genoemd naar Jan Carmiggelt, die van 1890 tot 1925 gemeente-architect was.
De uitreiking van de prijs vindt plaats op 23
februari.

Bekijk het project: Villa FT

2018.02.12 Prinselijke Residentie

Afgelopen zomer hebben we de woning van de Stadsprins van Heerlen Roger II verbouwd.

2018.01.24 Össur France Lyon opgeleverd

Het kantoor van Össur te Lyon is succesvol opgeleverd en zal met ingang van volgende week in gebruik worden genomen.

Bekijk het project: Össur France