dreessen willemse architecten

2021.07.27 In het groen: Woonhuis NB, Boxmeer

In het groen, aan de rand van Maashaeghe Park in Boxmeer, ligt Woonhuis NB. Afgelopen week vond de (goede!) voor-opname van deze woning plaats. Begin augustus is de oplevering en betrekken onze opdrachtgevers de woning.

2021.07.08 Bijna opgeleverd: Woonhuis HDZ

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het interieur van Woonhuis HDZ, dat binnenkort wordt opgeleverd. Het huis is gelegen aan de dorpsrand van Neerbeek en bestaat uit een aantal metselwerk schijven met daarop een volume uit stucwerk. Aan straatzijde zijn de schijven gesloten, maar aan de achterzijde vormen de schijven een open structuur, waardoor de leefruimtes van binnen naar buiten lijken door te lopen, in verbinding met het open landschap.

2021.06.14 Take a tour in Össur Europe Headquarters

Deze video, gemaakt door Össur, geeft een kijkje in het hoofdkantoor voor Össur Europe dat wij van 2014 - 2016 hebben ontworpen. Ook het interieur werd door Dreessen Willemse Architecten i.s.m. Aarts en Co ontworpen en gerealiseerd. Mooi om te zien hoe goed collega's van Össur het gebouw waarderen!

Bekijk de video: https://vimeo.com/543097030/c7230beab9

2021.06.02 Beneluxlaan Utrecht: 100 x energielabel A

In samenwerking met Het Bouwadvies heeft Dreessen Willemse Architecten gewerkt aan de renovatie en verduurzaming van 100 appartementen aan de Beneluxlaan in Utrecht. Door vernieuwing van de installaties en de gevels zijn alle appartmenten nu voorzien van energielabel A.

2021.05.03 Archidat Architectuur: Villa CNLS, Roermond

De villa is gelegen op een wigvormig perceel, dat aan een bosweg ligt. Vanaf de bosweg biedt het kavel een gesloten aanblik, met een entree die is verscholen in het groen. Daarachter opent het perceel zich naar het landschap. Verspreid op het kavel bevinden zich de drie volumes waarin de villa is ontworpen: het entreegebouw, het woongebouw en het ‘poolhouse´.

Lees verder op: archidat.bouwformatie.nl
Bekijk het project: Villa CNLS

2021.05.03 3 volumes, 1 huis: Villa CNLS

Sinds kort zijn de foto's die Hugo Thomassen van Villa CNLS heeft genomen op onze website te zien. Het ontwerp voor de villa aan de rand van het bos bestaat uit drie volumes, die zijn verbonden door lange terrassen. Het entreegebouw, woongebouw en poolhouse bieden beslotenheid én een weidse blik op het achtergelegen landschap.

Bekijk het project: Villa CNLS, Roermond

2021.04.26 Snow in April: Össur Scotland

De sneeuw van deze maand april deed ons denken aan deze foto's van ons project voor Össur Scotland, Edinburgh. Dreessen Willemse Architecten adviseerde in de renovatie en verduurzaming van het bestaande kantoorpand en ontwierp het interieur. Helaas moest de 'grand opening' in april 2020 vanwege de pandemie worden uitgesteld. Het gebouw huisvest onder andere de research & development afdeling en assemblage-faciliteit voor de bionische handen, alsmede een academy waar patienten geleerd wordt om de bionische hand te besturen.

2021.04.06 Nieuw: Villa F-L

Villa F-L, gelegen aan de bosrand in Hoogveld, is vastgelegd op beeld door fotograaf Hugo Thomassen. Het interieur wordt bepaald door de patio met esdoorn en de louvre-panelen. Beide elementen houden de woning koel in de warme zomers.

Bekijk het project: Villa F-L, Heerlen

2021.03.05 The Art of Living: Minimalistische Grandeur

In groene heuvels van Zuid-Limburg, ligt een villa die in de glooiende valleien van Hollywood niet uit de toon zou vallen... lees verder over onze Villa 22º in The Art of Living

Lees het artikel: The Art of Living
Bekijk het project: Villa 22º

2021.02.12 In de sneeuw: Woonhuis NB, Boxmeer

De levensloopbestendige woning NB ligt op een ruim bosperceel aan de rand van de uiterwaarden van de Maas bij Boxmeer, in Maashaeghe Park. De afgelopen week lag de bouw van het woonhuis een paar dagen stil door de vorst en sneeuwval. Nu de aannemer even niet aanwezig was, sprongen de konijnen vrolijk door de sneeuw.

2021.01.25 De Architect: Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

De architectuur van de woningen refereert naar het industriële verleden van het Sphinxkwartier. De gevel is ontworpen als een raster met terugliggende vlakken in het metselwerk met raamopeningen, Deze bouwwijze werd ook in het nabijgelegen Eiffelgebouw en Brikkengebouw gebruikt. In deze vlakken is een patroon aangebracht met speciaal ontworpen, afgeronde vormstenen, die refereert aan de stapeling van kopjes en kommetjes zoals deze vroeger op deze plek door Sphinx werden geproduceerd. Wanneer de zon schijnt, komen de gevels tot leven door het schaduwspel van de vormstenen.

Lees hier het artikel op www.dearchitect.nl

Bekijk hier het project: Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

 

2021.01.22 Architectenweb: Stadswoningen in Sphinxkwartier refereren aan fabrieksverleden

Dreessen Willemse Architecten heeft de stadswoningen ontworpen als een ensemble; een stedelijk bouwblok dat past bij de naastgelegen bouwblokken met appartementen. De kleinere schaal van de individuele woningen is, anders dan bij de reguliere aaneenschakeling van rijwoningen, pas op het tweede gezicht waarneembaar.

Lees hier het artikel op www.architectenweb.nl

Bekijk het project: Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

2021.01.18 Bouwrijp: 't Boschhuys

Dit prachtige boskavel in Weert is bouwrijp gemaakt, zodat in februari kan worden gestart met de bouw. De bungalow is ontworpen als open structuur van schijven en volumes, waarbij leefruimtes overvloeien in de bostuin.

2020.12.12 Nieuw: 36 stadswoningen in Sphinx-Zuid, Maastricht

Dit najaar heeft fotograaf Hugo Thomassen de 36 stadswoningen 'Cielo' in Maastricht gefotografeerd. De stadswoningen zijn gelegen op het terrein van de voormalige Sphinx-fabrieken in Maastricht. De robuuste architectuur verwijst naar het industriële verleden van de locatie. Speciaal vervaardigde vormstenen in het gevelmetselwerk verwijzen naar de stapels keramiek die hier ooit werden geproduceerd.

Bekijk het project: Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

2020.11.06 In uitvoering: Woonhuis D-M, Boxmeer

In Maashaeghe Park Boxmeer, aan de rand van de uitwaarden van de Maas, wordt op dit moment gebouwd aan Woonhuis D-M. De woning ligt aan de rand van het park. Grote raampuien en een overdekt terras verbinden de leefruimten met het groen. De gevels worden opgetrokken met een langwerpige, gesmoorde baksteen in Hilversums formaat, stootvoegloos verwerkt.

2020.10.12 In uitvoering: Villa SCH

Net buiten het dorp worden de eerste contouren zichtbaar van Villa SCH, waar de funderingen worden gestort. De villa zal met massieve, isolerende bouwblokken worden geconstrueerd.

2020.09.27 Start bouw: Woonhuis HDZ

Binnenkort start de bouw van Woonhuis HDZ in Neerbeek. Een basis van metselwerk schijven draagt de stucwerk opbouw. Aan achterzijde maakt het metselwerk plaats voor grote glasvlakken die de leefruimten verbinden met de tuin.

2020.09.19 De Limburger: Op de Huls

Afgelopen week is het ontwerp voor het uitkijkpunt op de Huls in Simpelveld aan de gemeenteraad gepresenteerd. Het plan voorziet in een paviljoen met daghoreca, waar je van het uitzicht kunt genieten (tot aan de Belgische Ardennen!), maar ook stil kunt staan bij de askist van Simpelveld, een sacrofaag uit de Romeinse tijd die hier in 1930 in een akker gevonden werd. Op dit moment bevindt het initiatief zich in de bestemmingsplanfase. Het ontwerp is een samenwerking van Dreessen Willemse Architecten (uitkijkpunt, paviljoen), Bureau Verbeek (landschapsontwerp) en Aelmans Adviesgroep (bestemmingsplan).

2020.09.04 Preview: Villa J-M, Hoogeveen

Villa J-M in Hoogeveen is deze zomer opgeleverd, onze opdrachtgevers hebben inmiddels hun intrek genomen. Bij deze alvast enkele beelden van de villa, gelegen aan het water.

2020.08.27 In uitvoering: Overdekt terras SBB, Kerkrade

Vanuit de ruime, overdekte lounge met zwevende haard kijk je uit op de tuin met het nieuwe zwembad. De afbouw is gestart en de oplevering in september gepland.