dreessen willemse architecten

2024.03.19 The Art of Living: Villa VH

In het ontwerp voor Villa VH is een bijzondere balans gevonden tussen het oorspronkelijke jaren dertig karakter en een grondige modernisering, verduurzaming en uitbreiding van de villa. Met een groot aantal kleine, precieze ingrepen kreeg de villa een modern aangezicht, die harmoniseert met de typische dertiger jaren architectuur.

Bekijk het project: Villa VH

Download hier het hele artikel: The Art of Living - Villa VH

2024.01.12 Start bouw: Malpertuisplein

Op donderdag 11 januari 2024 werd het officiële startsein gegeven voor de realisatie van het nieuwe Malpertuisplein, in het centrum van de Maastrichtse parochiewijk Malpertuis. In het appartementencomplex komen 59 appartementen, verdeeld over sociale- en middenhuur, en de 'Buurtbrök', een ontmoetingsplek voor de buurt. Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht met een bomenplein, buurttuin en parkeerhof, ontworpen door Ziegler Branderhorst. In het bijzijn van de toekomstige bewoners en de bouwteampartners werd het bouwbord onthuld door Wim Hazeu (Woonpunt), Frans Bastiaens (wethouder Stedelijke Ontwikkeling) en Raymond Veugelers (Laudy Bouw en Ontwikkeling).

Bekijk het project: Malpertuisplein, Maastricht

2023.11.17 Op de Bousberg: Woonhuis HN

De leefruimtes op de eerste verdieping van de woning orienteren zich op het weidse uitzicht vanaf de Bousberg. Op de begane grond bevindt zich een besloten patio, waaraan het keramiek-atelier ligt.

Bekijk het project: Woonhuis HN, Landgraaf

2023.07.26 Dreessen Willemse ontwerpt 'Clubhuis' voor Toverland

Recent won ons bureau de architecten-prijsvraag voor het ontwerp van een nieuw kantoor en werkplaats voor Toverland. Niet in het attractiepark zelf, maar achter de schermen. We bedachten geen kantoor, maar een Clubhuis voor alle Toverlanders, zoals de medewerkers van het park in Sevenum worden genoemd. Modern én passend bij de thematiek van het park. Het energie-neutrale kantoor wordt volledig in hout geconstrueerd en biedt plaats aan onder andere een restaurant, dans- en sportstudio, en een inspirerende hybride werkomgeving. Centraal in het gebouw ligt een plein, waar een groene trap als een klimplant door de houten structuur omhoog slingert. In het Clubhuis voel je dat hier de magie van Toverland gemaakt wordt.
Naast het Clubhuis ligt de nieuwe werkplaats met diverse ateliers, waar gewerkt wordt aan de creatie van attracties, kostuums en onderhoud van het groene Toverland. Een (werk-)hof tussen het Clubhuis en de werkplaats vormt het hart van het plan: hier komen de Toverlanders samen om te werken, ontmoeten én ontspannen.

Lees verder op Looopings.nl

2023.06.29 Start bouw: Volta NXT

Op 29 juni heeft Volta NXT de eerste schop in de grond gezet voor een nieuw energiezuinig pand. Het nieuwe bedrijfsgebouw fungeert als een centrale werkplek waar alle expertise onder één dak samenkomt. Met het samengaan van vier bedrijven (Volta Limburg, Volta Solar, Fraku en Willems Warmte- en Koudetechniek) vormt Volta NXT een krachtige entiteit waar inhoudelijke kennis en kunde en jarenlange ervaring worden gebundeld. Het nieuwe pand wordt het expertise- en kenniscentrum van Limburg op het gebied van duurzaamheid. Het biedt diverse faciliteiten, waaronder een showroom, een ontwikkel-, test- en demonstratieruimte en een opleidingscentrum. Het wordt een plek waar medewerkers zich thuis voelen, waar duurzaamheid in het DNA verweven raakt en waar nieuwe mensen welkom worden geheten in de Volta NXT familie. Op naar een duurzame toekomst!

2023.06.23 Opgeleverd: Woonhuis KS-KS

Recent is de ver-nieuwbouw van Woonhuis KS-KS opgeleverd. De oorspronkelijke woning uit de jaren 70 kreeg een nieuw in- en exterieur, met grote vensters en een overdekt terras, vanwaar je uitkijkt over het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De woning werd verduurzaamd met een nieuwe isolerende gevel, triple beglazing en een gasloze installatie: klaar voor de toekomst!

2023.06.13 RTV Maastricht: Feestelijke oplevering Nazareth

'Nazareth krijgt een boost op woninggebied...' Met de onthulling van een bijenhotel werd afgelopen vrijdag in Nazareth stilgestaan bij de oplevering van 28 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen, naar ontwerp van Dreessen Willemse Architecten, en de start van de renovatie van nog eens 91 huizen.

Lees en kijk verder op RTV Maastricht: Nazareth krijgt boost op woninggebied
Bekijk het project: Nazareth Maastricht

2023.05.26 Opgeleverd: De Frontier in Ligne, Sittard

Afgelopen maand zijn de 8 appartementen en commerciële ruimte van De Frontier opgeleverd. Het project vormde een van de laatste puzzelstukken in het centrumplan Ligne, gelegen aan de schootsvelden in het centrum van Sittard. De gevel is uitgevoerd in gebezemd stucwerk, met brons geanodiseerde aluminium geveldelen, die gevouwen zijn.

Bekijk het project: De Frontier, Sittard

2023.05.16 In detail: Reliëf in metselwerk

Voor woonhuis FDN in Boxmeer ontwierpen wij een patroon in het metselwerk, een groot reliëf dat overhoeks doorloopt van voor- naar zijgevel. Het zonlicht zorgt voor een rijke en speelse schaduwwerking. Complimenten voor het vakmanschap van aannemer Martens Bouw.

2023.03.20 Nazareth Maastricht: Eerste woningen opgeleverd

Afgelopen vrijdag zijn de eerste levensloopbestendige nieuwbouwwoningen in Nazareth opgeleverd! De bewoners ontvingen hun sleutels en kunnen aan de slag om van hun huis een thuis te maken. In totaal worden er 28 duurzame nieuwbouwwoningen opgeleverd.
 

Bekijk het project: Nazareth, Maastricht

2023.02.13 Volta Limburg: een nieuw thuis

Voor Volta Limburg werken wij aan een duurzaam bedrijfspand in Echt, waar de Volta bedrijven Fraku Installaties en warmtespecialist, Willems Koeltechniek bv, Volta Solar BV en Volta Limburg BV hun nieuwe thuis zullen vinden. Op het perceel van totaal 12.000 m2 komt onder andere kantoor, een showroom, een ontwikkel-, test- en demonstratieruimte, een opleidingscentrum en een warehouse. De verwachte oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. Het bouwbord is geplaatst!

2023.01.20 Centrumplan Malpertuis: start sloop

In opdracht van de gemeente en Woonpunt komt er een nieuw centrumplan in Malpertuis. De sloop is inmiddels gestart, op RTV Maastricht licht Martijn Segers van Woonpunt de plannen voor de nieuwbouw van de 59 duurzame sociale- en middenhuur woningen verder toe.

Lees verder en bekijk de reportage op RTV Maastricht.nl

22.12.2022 Nieuw: Villa JS, vensters op het landschap

Afgelopen zomer heeft fotograaf Hugo Thomassen Villa JS vastgelegd. Twee volumes, licht ten opzichte van elkaar gedraaid, liggen hoog op de helling van de Kollenberg. Grote vensters oriënteren zich op het uitzicht in de verschillende windrichtingen, over de stad Sittard, tot ver over de landsgrens naar België.

2022.12.19 Nieuw: Fibrillendonk, verduurzaming met respect voor de oorspronkelijke architectuur

Afgelopen zomer zijn is de renovatie en verduurzaming van 67 sociale huurappartementen voor Woonpunt Maastricht afgerond. De heldere lijnen van de oorspronkelijke architectuur worden gerespecteerd en versterkt. De nieuwe entree nodigt uit, semitransparante borstweringen zorgen voor rust en privacy.

Bekijk het project: Fibrillendonk Maastricht

2022.11.11 Schüco Magazine: Duurzame en energieneutrale villa

Het ontwerp van de woning in Limburg bestaat uit 2 losse bouwblokken, gedragen door een in het werk gestort basement, verbonden door een glazen corridor. Een patio tussen de volumes brengt licht in het midden van de woning en filtert de zichtlijnen. Beide volumes zijn opgebouwd uit massieve thermische bouwstenen die vochtregulerend, isolerend en constructief dragend zijn. Alle kozijnen zijn hoogwaardige thermisch geïsoleerd en voorzien van triple glas. Hierdoor is een zéér duurzame, energie-neutrale woning gerealiseerd. Door de goede samenwerking met de aannemer en gevelleverancier, kon de hoge kwaliteit van het architectonische ontwerp in de praktijk tot in de details perfect worden gerealiseerd.

Met: Moonen Bouw BV, Nuth en ITH kozijn & Geveltechniek, Heerlen
 

Lees het hele artikel op: www.schueco.com

2022.09.13 De Limburger: Watertoren aan de vergetelheid onttrokken

Ooit was de watertoren aan de Heerlerbaan in Heerlen een icoon, maar zo'n vijftig jaar geleden werd de toren bijna helemaal gesloopt. Onze opdrachtgever, een aannemer, kocht het industrieel erfgoed van WML en vroeg ons er een woning in te ontwerpen.

2022.08.06 De Limburger: Malpertuis - Woningen op plek gedateerd winkelcentrum

In opdracht van Woonpunt werken we aan het ontwerp voor 61 nieuwbouw appartementen in de sociale en middenhuur. De winkels aan het Malpertuisplein staan leeg, de bestaande zijn te klein en niet goed te verduurzamen en bovendien niet levensloopbestendig te maken. Ziegler Brandenhorst tekende voor de stedenbouwkundige opzet en ontwerp de openbare ruimte, die dit deel van Maastricht aanzienlijk zal vergroenen. "Je woont niet aan de straat, maar aan een park. De woningen op de begane grond krijgen een eigen voordeur". Typerende elementen van de oorspronkelijke architectuur van stadsarchitect Dingemans keren terug, zoals de uitsparingen met balkons. De ornamenten bij de trappenhuizen worden teruggeplaatst in de nieuwbouw.

2022.08.03 Bauwelt: Schemenhafte Reminiszenz

Het Berlijnse vakblad 'Bauwelt' publiceert ons project 'Cielo, Sphinxkwartier' in Maastricht. In het project voor 36 stadswoningen op een ondergrondse parkeergarage hebben we speciale vormstenen ontworpen, waarmee patronen in de metselwerk gevels zijn gemaakt. Deze herinneren aan de stapels keramische kopjes en schoteltjes, die de Sphinxfabrieken vroeger op dit terrein produceerde.

Lees het hele artikel in de Bauwelt: Schemenhafte Reminiszenz - Fassadengestaltung im Sphinxquartier Maastricht
Bekijk het project: 36 Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

2022.08.01 In uitvoering: Nazareth Maastricht

De bouw van de 28 woningen in Nazareth, gelegen tussen de Groene Loper en Groene Wig in het noorden van Maastricht, vordert nu snel. Met de plaatsing van de staalconstructie worden de karakteristieke contouren van de lessenaarsdaken herkenbaar.

Bekijk het project: Nazareth Maastricht

2022.07.25 The Art of Living - Part V: Villa J-M

Afgelopen maand is Part V van The Art of Living verschenen, een dik, hardcover 'koffietafel'-boek met exclusieve villa's. Ook onze Villa J-M is hierin opgenomen, gefotografeerd door Hugo Thomassen en Dré Wouters.

Bekijk het project: Villa J-M
Blader online door het boek: The Art of Living - Hardcover - Part V