dreessen willemse architecten

2021.05.03 3 volumes, 1 huis: Villa CNLS

Sinds kort zijn de foto's die Hugo Thomassen van Villa CNLS heeft genomen op onze website te zien. Het ontwerp voor de villa aan de rand van het bos bestaat uit drie volumes, die zijn verbonden door lange terrassen. Het entreegebouw, woongebouw en poolhouse bieden beslotenheid én een weidse blik op het achtergelegen landschap.

Bekijk het project: Villa CNLS, Roermond

Overig nieuws archief

2021.06.02 Beneluxlaan Utrecht: 100 x energielabel A

In samenwerking met Het Bouwadvies heeft Dreessen Willemse Architecten gewerkt aan de renovatie en verduurzaming van 100 appartementen aan de Beneluxlaan in Utrecht. Door vernieuwing van de installaties en de gevels zijn alle appartmenten nu voorzien van energielabel A.

2021.05.03 Archidat Architectuur: Villa CNLS, Roermond

De villa is gelegen op een wigvormig perceel, dat aan een bosweg ligt. Vanaf de bosweg biedt het kavel een gesloten aanblik, met een entree die is verscholen in het groen. Daarachter opent het perceel zich naar het landschap. Verspreid op het kavel bevinden zich de drie volumes waarin de villa is ontworpen: het entreegebouw, het woongebouw en het ‘poolhouse´.

Lees verder op: archidat.bouwformatie.nl
Bekijk het project: Villa CNLS

2021.04.26 Snow in April: Össur Scotland

De sneeuw van deze maand april deed ons denken aan deze foto's van ons project voor Össur Scotland, Edinburgh. Dreessen Willemse Architecten adviseerde in de renovatie en verduurzaming van het bestaande kantoorpand en ontwierp het interieur. Helaas moest de 'grand opening' in april 2020 vanwege de pandemie worden uitgesteld. Het gebouw huisvest onder andere de research & development afdeling en assemblage-faciliteit voor de bionische handen, alsmede een academy waar patienten geleerd wordt om de bionische hand te besturen.

2021.04.06 Nieuw: Villa F-L

Villa F-L, gelegen aan de bosrand in Hoogveld, is vastgelegd op beeld door fotograaf Hugo Thomassen. Het interieur wordt bepaald door de patio met esdoorn en de louvre-panelen. Beide elementen houden de woning koel in de warme zomers.

Bekijk het project: Villa F-L, Heerlen

2021.03.05 The Art of Living: Minimalistische Grandeur

In groene heuvels van Zuid-Limburg, ligt een villa die in de glooiende valleien van Hollywood niet uit de toon zou vallen... lees verder over onze Villa 22º in The Art of Living

Lees het artikel: The Art of Living
Bekijk het project: Villa 22º

2021.02.12 In de sneeuw: Woonhuis NB, Boxmeer

De levensloopbestendige woning NB ligt op een ruim bosperceel aan de rand van de uiterwaarden van de Maas bij Boxmeer, in Maashaeghe Park. De afgelopen week lag de bouw van het woonhuis een paar dagen stil door de vorst en sneeuwval. Nu de aannemer even niet aanwezig was, sprongen de konijnen vrolijk door de sneeuw.

2021.01.25 De Architect: Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

De architectuur van de woningen refereert naar het industriële verleden van het Sphinxkwartier. De gevel is ontworpen als een raster met terugliggende vlakken in het metselwerk met raamopeningen, Deze bouwwijze werd ook in het nabijgelegen Eiffelgebouw en Brikkengebouw gebruikt. In deze vlakken is een patroon aangebracht met speciaal ontworpen, afgeronde vormstenen, die refereert aan de stapeling van kopjes en kommetjes zoals deze vroeger op deze plek door Sphinx werden geproduceerd. Wanneer de zon schijnt, komen de gevels tot leven door het schaduwspel van de vormstenen.

Lees hier het artikel op www.dearchitect.nl

Bekijk hier het project: Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

 

2021.01.22 Architectenweb: Stadswoningen in Sphinxkwartier refereren aan fabrieksverleden

Dreessen Willemse Architecten heeft de stadswoningen ontworpen als een ensemble; een stedelijk bouwblok dat past bij de naastgelegen bouwblokken met appartementen. De kleinere schaal van de individuele woningen is, anders dan bij de reguliere aaneenschakeling van rijwoningen, pas op het tweede gezicht waarneembaar.

Lees hier het artikel op www.architectenweb.nl

Bekijk het project: Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

2021.01.18 Bouwrijp: 't Boschhuys

Dit prachtige boskavel in Weert is bouwrijp gemaakt, zodat in februari kan worden gestart met de bouw. De bungalow is ontworpen als open structuur van schijven en volumes, waarbij leefruimtes overvloeien in de bostuin.

2020.12.12 Nieuw: 36 stadswoningen in Sphinx-Zuid, Maastricht

Dit najaar heeft fotograaf Hugo Thomassen de 36 stadswoningen 'Cielo' in Maastricht gefotografeerd. De stadswoningen zijn gelegen op het terrein van de voormalige Sphinx-fabrieken in Maastricht. De robuuste architectuur verwijst naar het industriële verleden van de locatie. Speciaal vervaardigde vormstenen in het gevelmetselwerk verwijzen naar de stapels keramiek die hier ooit werden geproduceerd.

Bekijk het project: Cielo, Sphinxkwartier Maastricht