dreessen willemse architecten

2014.11.27 ARC 14 awards uitgereikt

Rabobank Parkstad heeft niet gewonnen, maar ontving veel waardering. Uit het juryrapport: "De jury is onder de indruk van de architectuur van het bankgebouw. In de transformatie van het voormalige bankgebouw heeft deze een nieuwe betekenis gekregen. Maatregelen met betrekking tot duurzaamheid zijn goed meegenomen. Resultaat is een werkomgeving die zeer aangenaam en gezond is." Download hieronder het volledige juryrapport.

Overig nieuws archief

2020.06.30 Bouwwereld: Villa 22º zoekt grens van het mogelijke in schoon beton

In Bouwwereld magazine #4 staat Villa 22o : "Dreessen Willemse Architecten had al ruime ervaring met schoonwerk beton, maar de uitwerking van Villa 22o ging een paar stappen verder wat ontwerp en techniek betreft. Het intensieve voorwerk vereiste een andere denk- en werkwijze bij alle betrokken partijen, die de grenzen van het mogelijke niet schuwden."

Lees het hele artikel: Villa 22 in Bouwwereld #4-2020
Bekijk het project: Villa 22

2020.06.03 Bijna opgeleverd: Parkeergarage Sphinx Zuid

In het Sphinxkwartier Maastricht wordt hard gewerkt aan de oplevering van de ondergrondse parkeergarage, die schuil gaat onder 3 bouwblokken. De parking is meer dan 200 meter lang en biedt plaats aan bijna 300 auto's. Zo ver als je kunt kijken...

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier, Maastricht

2020.05.04 Architectenweb: Appartementengebouw tussen de Geul en de Cauberg

Aan de voet van de Cauberg, nabij het centrum van Valkenburg, heeft Jongen Projectontwikkeling het plan Diepengaerde gerealiseerd, met vijf appartementengebouwen binnen een complete gebiedsontwikkeling. Het sluitstuk en grootste gebouwblok is een ontwerp van Dreessen Willemse Architecten.

Lees verder op: Architectenweb
Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2020.05.02 Decor Punk Magazine: Villa 22º

In Villa 22°, water serves as the connecting element. Not only did water play a unifying role in the construction process when pouring concrete, it also has a defining function in which the villa is experienced and perceived.

Lees verder op: Decor Punk Magazine
Bekijk het project: Villa 22

2020.05.01 De Architect: Diepengaerde Blok 5

Dreessen Willemse Architecten ontwierp Blok 5 in het plan Diepengaerde, aan de voet van de Cauberg nabij het centrum van Valkenburg. Het complete plan bestaat uit vijf kleinschalige appartementencomplexen.

Lees verder op: De Architect
Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2020.04.21 Nieuw: Washuis de Limburgerhof

Boerderijcamping 'De Limburgerhof' is er helemaal klaar voor, maar helaas is de camping door de corona-crisis nog gesloten... Hopelijk kunnen de campinggasten weer snel genieten van deze mooie camping en zijn nieuwe 'Washuis': naast sanitair-gebouw een ontmoetingsplaats voor de campinggasten.

Bekijk het project: Washuis de Limburgerhof

2020.04.06 Uit de steigers: Woonhuis WL

Afgelopen weken zijn de steigers rondom woonshuis WL afgebroken. Nu is goed zichtbaar hoe het volume van de woning, die is gelegen op een hoekkavel, rondom de patio heen is gevouwen. Het overdekte terras bevindt zich tussen patio en tuin.

2020.03.27 In uitvoering: Villa J-M

Afgelopen maand is de villa in Hoogeveen wind- en waterdicht gemaakt. Achter een gesloten voorgevel zijn de leefruimten geordend rondom een half open patio, met weids uitzicht over het water.

2020.03.16 Opgeleverd: Holland Park Blok 20

Medio maart is Blok 20 in Holland Park te Diemen opgeleverd. Het stedelijke bouwblok waaraan Dreessen Willemse als één van de architecten meewerkte en ondersteunde in de uitvoering, maakt onderdeel uit van het nieuwe "stukje binnenstad", dat naar stedenbouwkundig ontwerp van Sjoerd Soeters wordt gerealiseerd.

Bekijk het project op onze site: Holland Park Blok 20
Of lees verder op: www.hollandpark.nl

2020.03.02 Uit de steigers: Woonhuis JS

De steigers zijn enige tijd geleden verwijderd, de afbouw is begonnen. Woonhuis JS ligt op de Kollenberg en is in de helling ingegraven. Op het hoogste niveau bevinden zich de leefruimtes met drie grote vensters, die in diverse richtingen uitkijken over het heuvellandschap en de stad Sittard.