dreessen willemse architecten

2011.10.04 Casco woonhuis KK Sittard gereed

Het casco van het woonhuis KK te Sittard, dat grotendeels uit in het werk gestort beton wordt gerealiseerd, creëert een indrukwekkende ruimte

Overig nieuws archief

2022.01.25 Vacature assistent ontwerper / architect

Dreessen Willemse Architecten is per direct op zoek naar een assistent-ontwerper / architect met passie voor vakmanschap. In ons team werken we samen aan ontwerp en realisatie van bijzondere, duurzame en mooie projecten.

Eigenschappen: zorgvuldig, grote interesse voor bouwkundig detailleren en duurzaam bouwen, sociaal
Ervaring: een aantal jaar ervaring is wenselijk
Software: CAD 2D / BIM / Sketchup
Opleiding: HBO, TU of Academie van Bouwkunst
Voor: 32-40 uur per week
Wanneer: per direct

Heb jij interesse? Stuur dan jouw CV en een beknopt portfolio naar info@dreessenwillemse.nl o.v.v. ‘vacature´. Wij zien je sollicitatie met belangstelling tegemoet!

2022.01.02 Maatwerk: Woonhuis '56

De verbouwing van Woonhuis ´56 betreft de verduurzaming en modernisering van een klassieke woning uit 1956, met behoud van het oorspronkelijke karakter. Het op maat ontworpen, eiken interieur oogt klassiek en modern tegelijk. Fotografie door Hugo Thomassen.

Bekijk het project: Woonhuis '56

2021.12.14 Overnachten in 'onze' Stayokay!

Voor de zomer van 2020 werd de verbouwing en uitbreiding Stayokay Maastricht opgeleverd en - in verband met de pandemie - stilletjes geopend. Het was mooi om vorige maand een keer in ‘ons eigen hotel’ te mogen overnachten. Heerlijk geslapen én genoten van het uitzicht vanuit de nieuwe Maaskamer!

Interieurontwerp door DAY (Amsterdam)

 

2021.12.10 Nieuw: Villa SGB

Sinds kort staat Villa SGB in Heerlen, gefotografeerd door Hugo Thomassen, op onze website. Het ontwerp bestaat uit een compositie van volumes uit metselwerk en stucwerk. Door schakeling en oversnijding van de volumes ontstaat een ruimtelijk interieur, waarbinnen de woonruimtes ieder een eigen kwaliteit en karakter hebben. De living en leefkeuken lopen naadloos over in de buitenruimte door minimalistisch gedetailleerde glazen schuifpuien, die overhoeks kunnen worden geopend.

Bekijk het project: Villa SGB, Heerlen

2021.11.19 Start verkoop: 9 woningen Palemig

Onlangs is de verkoop van start gegaan voor 9 woningen in Palemig, Heerlen. Gelegen in een kleinschalig stedenbouwkundig plan met ruimte, individualiteit en uitzicht als kwaliteiten. De dorpsrandwoningen kijken uit over de uitgestrekte velden.

Bekijk het project: 9 woningen te Palemig

2021.10.01 The Art of Living: Strakke vrijheid

Vlakbij het centrum van Roermond en toch in een zeer rustige, natuurlijke omgeving ligt de moderne villa CNLS. Rust, vrijheid en strakke vormen spelen hier de hoofdrol. Zodra je binnenkomt, kijk je zo de achtertuin in. Alles in deze woning draait om ruimte, natuurlijk daglicht en uitzicht op de tuin en het achterliggende land. Binnen in de woning worden de leefruimtes verbonden door een centrale vide, met wanden van 5 meter hoge, eikenhouten boekenkasten. Ook in de wanden van de trap naar de 1e verdieping bevinden zich boekenkasten, waar zich de werkruimte bevindt. Vanaf hier kijk je naar beneden op de grote eettafel, en rechtdoor naar het weidse landschap.

Lees het artikel op: The Art of Living
Bekijk het project: Villa CNLS, Roermond
Fotografie project: Hugo Thomassen
Fotografie The Art Of Living: Jaro van Meerten

2021.09.20 Sneak preview: Össur DACH in Köln

Afgelopen week is het interieur van het hoofdkantoor Össur DACH (Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland) in Köln, Duitsland opgeleverd!

2021.09.17 Start bouw: Woonhuis S

Direct na de bouwvak is gestart met de bouw van Woonhuis S in Maashaeghe Park, Boxmeer. De strakke horizontale lijnen van de stucwerk luifels oversnijden het lichtgrijze volume en verbinden binnen met buiten.

25.08.2021 In uitvoering: Össur DACH, Köln

Recent heeft de oplevering plaats gevonden van het bouwkundig interieur voor Össur DACH in Köln. Komende week start de uitvoering van het maatwerk en daarna de inrichtingen, mooi op tijd voor de feestelijke opening eind september. In de nieuwe locatie worden meerdere decentraal gelegen Össur kantoren samengevoegd in één inspirerende, werkomgeving. Het kantoor is vormgegeven als één open ruimte, die tussen gedifferentieerde individuele- en vergader-ruimtes door meandert. In de gefragmenteerde werkomgeving die hierdoor ontstaat, is voldoende plaats voor afzondering en concentratie én samenwerking. Alle individuele en vergaderruimtes zijn uitgerust voor video-conferencing, dat hybride werken mogelijk maakt. Het kantoor wordt ingericht met hergebruik van meubilair, dat Dreessen Willemse Architecten eerder toepaste in de ontwerpen voor andere locaties van Össur Duitsland.

2021.07.27 In het groen: Woonhuis NB, Boxmeer

In het groen, aan de rand van Maashaeghe Park in Boxmeer, ligt Woonhuis NB. Afgelopen week vond de (goede!) voor-opname van deze woning plaats. Begin augustus is de oplevering en betrekken onze opdrachtgevers de woning.