dreessen willemse architecten

2015.04.17 Center Court Kaalheide geselecteerd door IBA Parkstad als attention project

Center Court Kaalheide van Dreessen Willemse Architecten is als "attention project" geselecteerd door IBA Parkstad. Het concept biedt oplossingen voor enkele probleemdossiers binnen de gemeente Kerkrade (stadion Kaalheide, zwembad Dr Pool en gymzalen). Door het aangaan van verbindingen zal er een kwaliteitsverbetering tot stand komen in bewegingsonderwijs, aanbod en uitvoering breedtesport en zorg gerelateerde bewegingsprogramma´s.

Overig nieuws archief

25.08.2021 In uitvoering: Össur DACH, Köln

Recent heeft de oplevering plaats gevonden van het bouwkundig interieur voor Össur DACH in Köln. Komende week start de uitvoering van het maatwerk en daarna de inrichtingen, mooi op tijd voor de feestelijke opening eind september. In de nieuwe locatie worden meerdere decentraal gelegen Össur kantoren samengevoegd in één inspirerende, werkomgeving. Het kantoor is vormgegeven als één open ruimte, die tussen gedifferentieerde individuele- en vergader-ruimtes door meandert. In de gefragmenteerde werkomgeving die hierdoor ontstaat, is voldoende plaats voor afzondering en concentratie én samenwerking. Alle individuele en vergaderruimtes zijn uitgerust voor video-conferencing, dat hybride werken mogelijk maakt. Het kantoor wordt ingericht met hergebruik van meubilair, dat Dreessen Willemse Architecten eerder toepaste in de ontwerpen voor andere locaties van Össur Duitsland.

2021.07.27 In het groen: Woonhuis NB, Boxmeer

In het groen, aan de rand van Maashaeghe Park in Boxmeer, ligt Woonhuis NB. Afgelopen week vond de (goede!) voor-opname van deze woning plaats. Begin augustus is de oplevering en betrekken onze opdrachtgevers de woning.

2021.07.08 Bijna opgeleverd: Woonhuis HDZ

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het interieur van Woonhuis HDZ, dat binnenkort wordt opgeleverd. Het huis is gelegen aan de dorpsrand van Neerbeek en bestaat uit een aantal metselwerk schijven met daarop een volume uit stucwerk. Aan straatzijde zijn de schijven gesloten, maar aan de achterzijde vormen de schijven een open structuur, waardoor de leefruimtes van binnen naar buiten lijken door te lopen, in verbinding met het open landschap.

2021.06.14 Take a tour in Össur Europe Headquarters

Deze video, gemaakt door Össur, geeft een kijkje in het hoofdkantoor voor Össur Europe dat wij van 2014 - 2016 hebben ontworpen. Ook het interieur werd door Dreessen Willemse Architecten i.s.m. Aarts en Co ontworpen en gerealiseerd. Mooi om te zien hoe goed collega's van Össur het gebouw waarderen!

Bekijk de video: https://vimeo.com/543097030/c7230beab9

2021.06.02 Beneluxlaan Utrecht: 100 x energielabel A

In samenwerking met Het Bouwadvies heeft Dreessen Willemse Architecten gewerkt aan de renovatie en verduurzaming van 100 appartementen aan de Beneluxlaan in Utrecht. Door vernieuwing van de installaties en de gevels zijn alle appartmenten nu voorzien van energielabel A.

2021.05.03 Archidat Architectuur: Villa CNLS, Roermond

De villa is gelegen op een wigvormig perceel, dat aan een bosweg ligt. Vanaf de bosweg biedt het kavel een gesloten aanblik, met een entree die is verscholen in het groen. Daarachter opent het perceel zich naar het landschap. Verspreid op het kavel bevinden zich de drie volumes waarin de villa is ontworpen: het entreegebouw, het woongebouw en het ‘poolhouse´.

Lees verder op: archidat.bouwformatie.nl
Bekijk het project: Villa CNLS

2021.05.03 3 volumes, 1 huis: Villa CNLS

Sinds kort zijn de foto's die Hugo Thomassen van Villa CNLS heeft genomen op onze website te zien. Het ontwerp voor de villa aan de rand van het bos bestaat uit drie volumes, die zijn verbonden door lange terrassen. Het entreegebouw, woongebouw en poolhouse bieden beslotenheid én een weidse blik op het achtergelegen landschap.

Bekijk het project: Villa CNLS, Roermond

2021.04.26 Snow in April: Össur Scotland

De sneeuw van deze maand april deed ons denken aan deze foto's van ons project voor Össur Scotland, Edinburgh. Dreessen Willemse Architecten adviseerde in de renovatie en verduurzaming van het bestaande kantoorpand en ontwierp het interieur. Helaas moest de 'grand opening' in april 2020 vanwege de pandemie worden uitgesteld. Het gebouw huisvest onder andere de research & development afdeling en assemblage-faciliteit voor de bionische handen, alsmede een academy waar patienten geleerd wordt om de bionische hand te besturen.

2021.04.06 Nieuw: Villa F-L

Villa F-L, gelegen aan de bosrand in Hoogveld, is vastgelegd op beeld door fotograaf Hugo Thomassen. Het interieur wordt bepaald door de patio met esdoorn en de louvre-panelen. Beide elementen houden de woning koel in de warme zomers.

Bekijk het project: Villa F-L, Heerlen

2021.03.05 The Art of Living: Minimalistische Grandeur

In groene heuvels van Zuid-Limburg, ligt een villa die in de glooiende valleien van Hollywood niet uit de toon zou vallen... lees verder over onze Villa 22º in The Art of Living

Lees het artikel: The Art of Living
Bekijk het project: Villa 22º