dreessen willemse architecten

2014.03.10 Dreessen Architecten wordt Dreessen Willemse Architecten

Sinds de oprichting in 2004 hebben wij als Dreessen Architecten mogen werken aan de realisatie van mooie projecten. Vanaf 2012 maakt Rob Willemse deel uit van ons team van architecten. Wij zijn verheugd om U bij deze op de hoogte te kunnen stellen van de naamswijziging van het bureau. Vanaf 2014 is Rob mede-eigenaar en passen we de naam van ons bureau aan naar Dreessen Willemse Architecten.

Overig nieuws archief

2020.05.04 Architectenweb: Appartementengebouw tussen de Geul en de Cauberg

Aan de voet van de Cauberg, nabij het centrum van Valkenburg, heeft Jongen Projectontwikkeling het plan Diepengaerde gerealiseerd, met vijf appartementengebouwen binnen een complete gebiedsontwikkeling. Het sluitstuk en grootste gebouwblok is een ontwerp van Dreessen Willemse Architecten.

Lees verder op: Architectenweb
Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2020.05.02 Decor Punk Magazine: Villa 22º

In Villa 22°, water serves as the connecting element. Not only did water play a unifying role in the construction process when pouring concrete, it also has a defining function in which the villa is experienced and perceived.

Lees verder op: Decor Punk Magazine
Bekijk het project: Villa 22

2020.05.01 De Architect: Diepengaerde Blok 5

Dreessen Willemse Architecten ontwierp Blok 5 in het plan Diepengaerde, aan de voet van de Cauberg nabij het centrum van Valkenburg. Het complete plan bestaat uit vijf kleinschalige appartementencomplexen.

Lees verder op: De Architect
Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2020.04.21 Nieuw: Washuis de Limburgerhof

Boerderijcamping 'De Limburgerhof' is er helemaal klaar voor, maar helaas is de camping door de corona-crisis nog gesloten... Hopelijk kunnen de campinggasten weer snel genieten van deze mooie camping en zijn nieuwe 'Washuis': naast sanitair-gebouw een ontmoetingsplaats voor de campinggasten.

Bekijk het project: Washuis de Limburgerhof

2020.04.06 Uit de steigers: Woonhuis WL

Afgelopen weken zijn de steigers rondom woonshuis WL afgebroken. Nu is goed zichtbaar hoe het volume van de woning, die is gelegen op een hoekkavel, rondom de patio heen is gevouwen. Het overdekte terras bevindt zich tussen patio en tuin.

2020.03.27 In uitvoering: Villa J-M

Afgelopen maand is de villa in Hoogeveen wind- en waterdicht gemaakt. Achter een gesloten voorgevel zijn de leefruimten geordend rondom een half open patio, met weids uitzicht over het water.

2020.03.16 Opgeleverd: Holland Park Blok 20

Medio maart is Blok 20 in Holland Park te Diemen opgeleverd. Het stedelijke bouwblok waaraan Dreessen Willemse als één van de architecten meewerkte en ondersteunde in de uitvoering, maakt onderdeel uit van het nieuwe "stukje binnenstad", dat naar stedenbouwkundig ontwerp van Sjoerd Soeters wordt gerealiseerd.

Bekijk het project op onze site: Holland Park Blok 20
Of lees verder op: www.hollandpark.nl

2020.03.02 Uit de steigers: Woonhuis JS

De steigers zijn enige tijd geleden verwijderd, de afbouw is begonnen. Woonhuis JS ligt op de Kollenberg en is in de helling ingegraven. Op het hoogste niveau bevinden zich de leefruimtes met drie grote vensters, die in diverse richtingen uitkijken over het heuvellandschap en de stad Sittard.

2020.02.21 Veiling poppenhuizen op The Art of Living

Twintig architecten zijn de uitdaging aangegaan om poppenhuizen te ontwerpen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Gedurende het The Art of Living Event zijn deze bijzondere huizen te bewonderen en worden ze geveild voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Energy4all en Stofwisselkracht ten behoeve van onderzoek naar deze ziektes en het vinden van een werkend medicijn. In het Autotron te Rosmalen op 28 maart om 16.00 uur, en iedereen is van harte welkom!

Lees verder op The art of living.nl
Bekijk het project Ver-huis-doos: een poppenhuis voor het goede doel
Foto voor de Volkskrant door Ellen Mandemaker

2020.02.17 Uit de steigers: Stadswoningen Sphinxkwartier

Afgelopen weken zijn de steigers van de 36 stadswoningen "Cielo" in het nieuwe Sphinxkwartier in Maastricht afgebroken. Nu is de gevel goed te zien, met daarin een subtiel relief van terugliggende vlakken en vormstenen.

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier Maastricht
Foto's door Fred Bergmans Photography