dreessen willemse architecten

2013.05.01 Excellent Magazine: Maatpak door samenwerking

De publicatie besteedt aandacht aan de villa met binnenzwembad en het maatwerk in keuken, living, binnendeuren dat Dreessen Architecten in samenwerking met diverse partijen leverde.

Overig nieuws archief

2022.05.16 Architectenweb: Villa J-M, volumes en openingen

Een compositie van robuuste volumes maakt van Villa J-M een beschutte plek in het open en winderige landschap, ergens in het hoge noorden van ons land. Tegelijkertijd geeft het ontwerp van Dreessen Willemse Architecten de bewoners fraaie doorzichten en een weids uitzicht over het water.

Lees het hele artikel op Architectenweb
Bekijk het project: Villa J-M

2022.05.13 Aan het water: Villa J-M

Aan het water: Villa J-M ligt op een kavel dat als een klein schiereiland in het meer van een voormalige zandgroeve ligt. In het open en winderige landschap biedt de robuuste villa een plaats van beschutting tegen de elementen. In het ontwerp gaat beslotenheid samen met weidse uitzichten over het water. Hugo Thomassen legde de villa én het weidse uitzicht vast op beeld.

Bekijk het project: Villa J-M

2022.04.14 IBA Open Weekend: bezoek Cultuurhuis Lichtenberg!

De kerk op de Lichtenberg heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Hier zijn enkele muziekverenigingen gevestigd, maar het Cultuurhuis biedt nog veel meer mogelijkheden. Kom tijdens het IBA Open Weekend kennismaken met het Cultuurhuis en zie hoe het kerkgebouw verbouwd is. Zo zal je zien dat deze ruimte zich perfect leent voor niet alleen culturele doeleinden, maar ook vergaderingen en seminars voor het bedrijfsleven.

Dreessen Willemse Architecten werkte samen met De Munck Architecten en heel, heel veel vrijwilligers van Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide.

Bezoek het IBA Open Weekend op 23 of 24 april
Bekijk het project: Cultuurhuis Lichtenberg

2022.03.30 Architectenweb: Villa SGB, een compositie van volumes en ruimtes

Architectenweb publiceerde vandaag Villa SGB, gelegen aan de rand van park Hoogveld: In Heerlen is een woonhuis naar ontwerp van Dreessen Willemse Architecten opgeleverd. Villa SGB bestaat uit een paar in een helling gelegen volumes van metselwerk en een deels zwevend volume van stucwerk. Binnen deze compositie is een aaneenschakeling van woonfuncties gerealiseerd.


 

Lees het artikel op: Architectenweb
Bekijk het project: Villa SGB

2022.14.03 Start bouw: De Frontier, Sittard

Deze week is het officiële startsein gegeven voor de bouw van acht appartementen en twee commerciële ruimten van de ‘De Frontier’ in Sittard. Hiermee is er een begin gemaakt aan de allerlaatste fase van Ligne. Aan wethouder Pieter Meekels van de Gemeente Sittard-Geleen de eer om de eerste bekistingsplaat te plaatsen in het bijzijn van Nadja van Es, directeur van JPO en Rob Haarmans directeur van Jongen Bouwpartners.
 ‘De Frontier’, een ontwerp van Dreessen Willemse Architecten, verrijst op een plek met een rijke geschiedenis, precies op de grens van de voormalige schootsvelden én de middeleeuwse vestingwerken van Sittard. De Frontier wordt een woon- en werkomgeving waar je straks geniet van de rust en de vrijheid van het stadspark én de levendigheid van de binnenstad. Een bijzonder mooie plek waar geluk de ruimte krijgt voor toekomstige bewoners en ondernemers. In de afgelopen jaren werd er aan de westzijde van de Schootsvelden het project ‘Ligne’ gerealiseerd, een ontmoetingsplek met hogeschool, museum, filmhuis, bibliotheek en zorgwoningen. ‘De Frontier’ vormt de sluitsteen van deze ontwikkeling.

Bekijk het project: De Frontier, Sittard

2022.10.03 The Art of Living: Ogenschijnlijke eenvoud & respect voor het bestaande

In deze The Art of Living niet één, maar twee projecten van ons bureau. Villa SGB in Heerlen is ontworpen als een minimalistische compositie van volumes. Het ontwerp voor de renovatie en verduurzaming van Woonhuis '56 in Kerkrade is ook minimalistisch, maar met een klassiek karakter dat de oorspronkelijke architectuur respecteert.

Bekijk het project: Villa SGB, Heerlen
Bekijk het project: Woonhuis '56, Kerkrade

2022.02.23 In uitvoering: Fibrillendonk, Maastricht

De renovatie en verduurzaming van Fibrillendonk, een complex met 67 sociale huurappartementen uit de zeventiger jaren, vordert nu snel. De heldere lijnen van de oorspronkelijke architectuur worden versterkt door nieuwe balustrades. De semi-transparante borstwering zorgt voor rust in het gevelbeeld en biedt de bewoners privacy.

Bekijk het project: Fibrillendonk, Maastricht

2022.01.02 Maatwerk: Woonhuis '56

De verbouwing van Woonhuis ´56 betreft de verduurzaming en modernisering van een klassieke woning uit 1956, met behoud van het oorspronkelijke karakter. Het op maat ontworpen, eiken interieur oogt klassiek en modern tegelijk. Fotografie door Hugo Thomassen.

Bekijk het project: Woonhuis '56

2021.12.14 Overnachten in 'onze' Stayokay!

Voor de zomer van 2020 werd de verbouwing en uitbreiding Stayokay Maastricht opgeleverd en - in verband met de pandemie - stilletjes geopend. Het was mooi om vorige maand een keer in ‘ons eigen hotel’ te mogen overnachten. Heerlijk geslapen én genoten van het uitzicht vanuit de nieuwe Maaskamer!

Interieurontwerp door DAY (Amsterdam)

 

2021.12.10 Nieuw: Villa SGB

Sinds kort staat Villa SGB in Heerlen, gefotografeerd door Hugo Thomassen, op onze website. Het ontwerp bestaat uit een compositie van volumes uit metselwerk en stucwerk. Door schakeling en oversnijding van de volumes ontstaat een ruimtelijk interieur, waarbinnen de woonruimtes ieder een eigen kwaliteit en karakter hebben. De living en leefkeuken lopen naadloos over in de buitenruimte door minimalistisch gedetailleerde glazen schuifpuien, die overhoeks kunnen worden geopend.

Bekijk het project: Villa SGB, Heerlen