dreessen willemse architecten

2022.04.14 IBA Open Weekend: bezoek Cultuurhuis Lichtenberg!

De kerk op de Lichtenberg heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Hier zijn enkele muziekverenigingen gevestigd, maar het Cultuurhuis biedt nog veel meer mogelijkheden. Kom tijdens het IBA Open Weekend kennismaken met het Cultuurhuis en zie hoe het kerkgebouw verbouwd is. Zo zal je zien dat deze ruimte zich perfect leent voor niet alleen culturele doeleinden, maar ook vergaderingen en seminars voor het bedrijfsleven.

Dreessen Willemse Architecten werkte samen met De Munck Architecten en heel, heel veel vrijwilligers van Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide.

Bezoek het IBA Open Weekend op 23 of 24 april
Bekijk het project: Cultuurhuis Lichtenberg

Overig nieuws archief

2024.07.03 In de steigers: Malpertuisplein Maastricht

Steigers bepalen het beeld bij de bouw van de 59 sociale- en middenhuurwoningen in het centrumplan aan het Malpertuisplein in Maastricht. Maar door de steigers heen wordt het metselwerk zichtbaar. Kort na de bouwvak staat de viering van het hoogste punt gepland!

Bekijk het project: Malpertuisplein Maastricht

2024.06.26 Gluren bij de buren: Villa P

Terwijl de afbouw van het interieur van Villa P nog in volle gang is, wordt de laatste hand gelegd aan het exterieur van de woning, bestaande uit metselwerk volumes: brick - block - house. Binnen deze robuuste blokken vormt de glazen achtergevel met gebogen glas een zachte lijn.

2024.03.19 The Art of Living: Villa VH

In het ontwerp voor Villa VH is een bijzondere balans gevonden tussen het oorspronkelijke jaren dertig karakter en een grondige modernisering, verduurzaming en uitbreiding van de villa. Met een groot aantal kleine, precieze ingrepen kreeg de villa een modern aangezicht, die harmoniseert met de typische dertiger jaren architectuur.

Bekijk het project: Villa VH

Download hier het hele artikel: The Art of Living - Villa VH

2024.01.12 Start bouw: Malpertuisplein

Op donderdag 11 januari 2024 werd het officiële startsein gegeven voor de realisatie van het nieuwe Malpertuisplein, in het centrum van de Maastrichtse parochiewijk Malpertuis. In het appartementencomplex komen 59 appartementen, verdeeld over sociale- en middenhuur, en de 'Buurtbrök', een ontmoetingsplek voor de buurt. Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht met een bomenplein, buurttuin en parkeerhof, ontworpen door Ziegler Branderhorst. In het bijzijn van de toekomstige bewoners en de bouwteampartners werd het bouwbord onthuld door Wim Hazeu (Woonpunt), Frans Bastiaens (wethouder Stedelijke Ontwikkeling) en Raymond Veugelers (Laudy Bouw en Ontwikkeling).

Bekijk het project: Malpertuisplein, Maastricht

2023.11.17 Op de Bousberg: Woonhuis HN

De leefruimtes op de eerste verdieping van de woning orienteren zich op het weidse uitzicht vanaf de Bousberg. Op de begane grond bevindt zich een besloten patio, waaraan het keramiek-atelier ligt.

Bekijk het project: Woonhuis HN, Landgraaf

2023.07.26 Dreessen Willemse ontwerpt 'Clubhuis' voor Toverland

Recent won ons bureau de architecten-prijsvraag voor het ontwerp van een nieuw kantoor en werkplaats voor Toverland. Niet in het attractiepark zelf, maar achter de schermen. We bedachten geen kantoor, maar een Clubhuis voor alle Toverlanders, zoals de medewerkers van het park in Sevenum worden genoemd. Modern én passend bij de thematiek van het park. Het energie-neutrale kantoor wordt volledig in hout geconstrueerd en biedt plaats aan onder andere een restaurant, dans- en sportstudio, en een inspirerende hybride werkomgeving. Centraal in het gebouw ligt een plein, waar een groene trap als een klimplant door de houten structuur omhoog slingert. In het Clubhuis voel je dat hier de magie van Toverland gemaakt wordt.
Naast het Clubhuis ligt de nieuwe werkplaats met diverse ateliers, waar gewerkt wordt aan de creatie van attracties, kostuums en onderhoud van het groene Toverland. Een (werk-)hof tussen het Clubhuis en de werkplaats vormt het hart van het plan: hier komen de Toverlanders samen om te werken, ontmoeten én ontspannen.

Lees verder op Looopings.nl

2023.06.29 Start bouw: Volta NXT

Op 29 juni heeft Volta NXT de eerste schop in de grond gezet voor een nieuw energiezuinig pand. Het nieuwe bedrijfsgebouw fungeert als een centrale werkplek waar alle expertise onder één dak samenkomt. Met het samengaan van vier bedrijven (Volta Limburg, Volta Solar, Fraku en Willems Warmte- en Koudetechniek) vormt Volta NXT een krachtige entiteit waar inhoudelijke kennis en kunde en jarenlange ervaring worden gebundeld. Het nieuwe pand wordt het expertise- en kenniscentrum van Limburg op het gebied van duurzaamheid. Het biedt diverse faciliteiten, waaronder een showroom, een ontwikkel-, test- en demonstratieruimte en een opleidingscentrum. Het wordt een plek waar medewerkers zich thuis voelen, waar duurzaamheid in het DNA verweven raakt en waar nieuwe mensen welkom worden geheten in de Volta NXT familie. Op naar een duurzame toekomst!

2023.06.23 Opgeleverd: Woonhuis KS-KS

Recent is de ver-nieuwbouw van Woonhuis KS-KS opgeleverd. De oorspronkelijke woning uit de jaren 70 kreeg een nieuw in- en exterieur, met grote vensters en een overdekt terras, vanwaar je uitkijkt over het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De woning werd verduurzaamd met een nieuwe isolerende gevel, triple beglazing en een gasloze installatie: klaar voor de toekomst!

2023.06.13 RTV Maastricht: Feestelijke oplevering Nazareth

'Nazareth krijgt een boost op woninggebied...' Met de onthulling van een bijenhotel werd afgelopen vrijdag in Nazareth stilgestaan bij de oplevering van 28 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen, naar ontwerp van Dreessen Willemse Architecten, en de start van de renovatie van nog eens 91 huizen.

Lees en kijk verder op RTV Maastricht: Nazareth krijgt boost op woninggebied
Bekijk het project: Nazareth Maastricht

2023.05.26 Opgeleverd: De Frontier in Ligne, Sittard

Afgelopen maand zijn de 8 appartementen en commerciële ruimte van De Frontier opgeleverd. Het project vormde een van de laatste puzzelstukken in het centrumplan Ligne, gelegen aan de schootsvelden in het centrum van Sittard. De gevel is uitgevoerd in gebezemd stucwerk, met brons geanodiseerde aluminium geveldelen, die gevouwen zijn.

Bekijk het project: De Frontier, Sittard