dreessen willemse architecten

2019.05.26 In uitvoering: Villa CNLS

De villa aan de bosrand is bijna gereed. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het interieur, het poolhouse en de tuin.

Overig nieuws archief

2023.05.26 Opgeleverd: De Frontier in Ligne, Sittard

Afgelopen maand zijn de 8 appartementen en commerciële ruimte van De Frontier opgeleverd. Het project vormde een van de laatste puzzelstukken in het centrumplan Ligne, gelegen aan de schootsvelden in het centrum van Sittard. De gevel is uitgevoerd in gebezemd stucwerk, met brons geanodiseerde aluminium geveldelen, die gevouwen zijn.

Bekijk het project: De Frontier, Sittard

2023.05.16 In detail: Reliëf in metselwerk

Voor woonhuis FDN in Boxmeer ontwierpen wij een patroon in het metselwerk, een groot reliëf dat overhoeks doorloopt van voor- naar zijgevel. Het zonlicht zorgt voor een rijke en speelse schaduwwerking. Complimenten voor het vakmanschap van aannemer Martens Bouw.

2023.03.20 Nazareth Maastricht: Eerste woningen opgeleverd

Afgelopen vrijdag zijn de eerste levensloopbestendige nieuwbouwwoningen in Nazareth opgeleverd! De bewoners ontvingen hun sleutels en kunnen aan de slag om van hun huis een thuis te maken. In totaal worden er 28 duurzame nieuwbouwwoningen opgeleverd.
 

Bekijk het project: Nazareth, Maastricht

2023.02.13 Volta Limburg: een nieuw thuis

Voor Volta Limburg werken wij aan een duurzaam bedrijfspand in Echt, waar de Volta bedrijven Fraku Installaties en warmtespecialist, Willems Koeltechniek bv, Volta Solar BV en Volta Limburg BV hun nieuwe thuis zullen vinden. Op het perceel van totaal 12.000 m2 komt onder andere kantoor, een showroom, een ontwikkel-, test- en demonstratieruimte, een opleidingscentrum en een warehouse. De verwachte oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. Het bouwbord is geplaatst!

2023.01.20 Centrumplan Malpertuis: start sloop

In opdracht van de gemeente en Woonpunt komt er een nieuw centrumplan in Malpertuis. De sloop is inmiddels gestart, op RTV Maastricht licht Martijn Segers van Woonpunt de plannen voor de nieuwbouw van de 59 duurzame sociale- en middenhuur woningen verder toe.

Lees verder en bekijk de reportage op RTV Maastricht.nl

22.12.2022 Nieuw: Villa JS, vensters op het landschap

Afgelopen zomer heeft fotograaf Hugo Thomassen Villa JS vastgelegd. Twee volumes, licht ten opzichte van elkaar gedraaid, liggen hoog op de helling van de Kollenberg. Grote vensters oriënteren zich op het uitzicht in de verschillende windrichtingen, over de stad Sittard, tot ver over de landsgrens naar België.

2022.12.19 Nieuw: Fibrillendonk, verduurzaming met respect voor de oorspronkelijke architectuur

Afgelopen zomer zijn is de renovatie en verduurzaming van 67 sociale huurappartementen voor Woonpunt Maastricht afgerond. De heldere lijnen van de oorspronkelijke architectuur worden gerespecteerd en versterkt. De nieuwe entree nodigt uit, semitransparante borstweringen zorgen voor rust en privacy.

Bekijk het project: Fibrillendonk Maastricht

2022.11.11 Schüco Magazine: Duurzame en energieneutrale villa

Het ontwerp van de woning in Limburg bestaat uit 2 losse bouwblokken, gedragen door een in het werk gestort basement, verbonden door een glazen corridor. Een patio tussen de volumes brengt licht in het midden van de woning en filtert de zichtlijnen. Beide volumes zijn opgebouwd uit massieve thermische bouwstenen die vochtregulerend, isolerend en constructief dragend zijn. Alle kozijnen zijn hoogwaardige thermisch geïsoleerd en voorzien van triple glas. Hierdoor is een zéér duurzame, energie-neutrale woning gerealiseerd. Door de goede samenwerking met de aannemer en gevelleverancier, kon de hoge kwaliteit van het architectonische ontwerp in de praktijk tot in de details perfect worden gerealiseerd.

Met: Moonen Bouw BV, Nuth en ITH kozijn & Geveltechniek, Heerlen
 

Lees het hele artikel op: www.schueco.com

2022.09.13 De Limburger: Watertoren aan de vergetelheid onttrokken

Ooit was de watertoren aan de Heerlerbaan in Heerlen een icoon, maar zo'n vijftig jaar geleden werd de toren bijna helemaal gesloopt. Onze opdrachtgever, een aannemer, kocht het industrieel erfgoed van WML en vroeg ons er een woning in te ontwerpen.

2022.08.06 De Limburger: Malpertuis - Woningen op plek gedateerd winkelcentrum

In opdracht van Woonpunt werken we aan het ontwerp voor 61 nieuwbouw appartementen in de sociale en middenhuur. De winkels aan het Malpertuisplein staan leeg, de bestaande zijn te klein en niet goed te verduurzamen en bovendien niet levensloopbestendig te maken. Ziegler Brandenhorst tekende voor de stedenbouwkundige opzet en ontwerp de openbare ruimte, die dit deel van Maastricht aanzienlijk zal vergroenen. "Je woont niet aan de straat, maar aan een park. De woningen op de begane grond krijgen een eigen voordeur". Typerende elementen van de oorspronkelijke architectuur van stadsarchitect Dingemans keren terug, zoals de uitsparingen met balkons. De ornamenten bij de trappenhuizen worden teruggeplaatst in de nieuwbouw.