dreessen willemse architecten

2017.12.07 Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

"Voor de terugkerende rubriek 'Binnen kijken bij' laten we ons dit keer inspireren door een minimalistisch pand in Hoogeveen, waar binnen en buiten continu met elkaar in contact staan." Download en lees het hele artikel via de onderstaande link.

Lees het hele artikel: Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

Bekijk het project: Villa FT

Overig nieuws archief

2020.01.10 In uitvoering: woonhuis WL

De steigers staan er nog, maar de contouren zijn al goed zichtbaar. De leefruimten van de woning zijn ontworpen rond om een patio, die weer via het overdekte in verbinding staat met de tuin.
 

2020.01.07 Nieuw: 21 appartementen in Diepengaerde

In de donkere dagen voor kerst heeft Hugo Thomassen de appartementen in Diepengaerde in Valkenburg gefotografeerd, 21 appartementen tussen de Geul en de Cauberg.

Bekijk de foto's bij het project: Diepengaerde, Valkenburg

2019.12.28 Archdaily: Villa 22º by Dreessen Willemse Architecten

.... This is a villa in which a sleek geometric interplay of lines – with a leading role for concrete, glass, and wood – forms a symbiosis with the rippling water in the swimming pool. This alliance between the hard, unyielding nature of the concrete, the warm appearance of the applied elm wood, and the rippling water gives Villa 22º a welcoming and homely feel.... Text by Ludo Diels.

Lees verder op: www.archdaily.com
Bekijk het project: Villa 22o

2019.12.27 Bijna opgeleverd: Holland Park Blok 20

Dit bericht vonden we net voor de kerstdagen op Linkedin: een luchtopname van Blok 20 in Holland Park te Diemen. Wij zijn trots dat we aan het ontwerp én uitvoering hebben mogen bijdragen. De oplevering staat binnenkort voor de deur.

Bekijk het project: Holland Park Blok 20, Diemen

2019.12.16 Archello: Dreessen Willemse Architecten digs exposed concrete villa in Dutch hillside

Dreessen Willemse Architecten digs a three level concrete villa into a Dutch hillside. At the center of a geometric interplay of voids and interior vistas they placed the pool as a visual focal point. Visible from the living room the pool appears like a large aquarium. Text by Tom Kolnaar.

Lees verder op: www.archello.com
Bekijk het project: Villa 22o

2019.12.11 Architectenweb: Villa als lijnenspel van glas, hout en schoon beton

Aan de rand van de uiterwaarden van de Maas ligt, ingebed in een winterdijk, Villa 22˚. Voor een particuliere opdrachtgever heeft Dreessen Willemse Architecten de villa ontworpen als een geometrisch lijnenspel van glas, hout en schoon beton – met ook een centrale rol voor water.

Lees verder op: www.architectenweb.nl
Bekijk het project: Villa 22o

2019.12.07 De Limburger: In lente krijgt Sphinxkwartier eerste bewoners

"Bijna gaan de steigers weg. In het Sphinxkwartier heerst dynamiek, met veel bouwvakkers. In de steigers staan, aan twee straten van elk 200 meter lang, 151 woningen." Centraal liggen de 36 stadswoningen "Cielo" van Dreessen Willemse Architecten. In de gevels verwijzen vormstenen naar de stapels keramiek die hier vroeger door Sphinx werden geproduceerd.

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier, Maastricht

2019.12.05 Mooie villa, mooi boek

Ergens in het zuiden van ons land ligt Villa 22o, uitgegraven in de helling, geheel in schoonwerk beton, zwembad op de 2e verdieping, met onderwater-raam naar de living én uitzicht over de uiterwaarden. Het boek dat we hebben gemaakt, maakt je voor even deelgenoot van het leven in deze villa. Met dank aan Hendrix Bouw, Hugo Thomassen en Ludo Diels.

Bekijk het project: Villa 22o

2019.11.29 Hoogste punt: Sphinx Zuid, Maastricht

Afgelopen vrijdag werd de meiboom - al leek deze meer op een kerstboom ; ) - gehesen voor de viering van het hoogste punt van Sphinx Zuid in Maastricht. De drie bouwblokken, waarvan Dreessen Willemse de 36 stadswoningen en ondergrondse parkeergarage heeft ontworpen, zullen april - mei 2020 worden opgeleverd. De maquette laat zien hoe het nieuwe stukje stad er uit komt te zien.

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier Maastricht

2019.11.20 In uitvoering: Stayokay Maastricht

Stayokay is prachtig gelegen in het Stadspark, net buiten de historische vestingswerken van Maastricht, aan de oever van de Maas. Het ho(s)tel wordt geheel verbouwd, de eerste kamers komen nu in rap tempo gereed!