dreessen willemse architecten

2014.01.31 Rabobank Parkstad bijna opgeleverd

De vernieuwbouw van Rabobank Parkstad aan de Euterpelaan en N281 in Heerlen gezien vanaf boven. Binnenkort wordt het project opgeleverd.

Overig nieuws archief

2020.07.20 Opgeleverd: Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

Afgelopen maand is een gedeelte van het Sphinxkwartier te Maastricht opgeleverd, waaronder onze 36 stadswoningen en de ondergrondse parkeergarage voor bijna 300 auto's. Het metselwerk in de gevels refereert aan de stapels keramiek die Sphinx hier vroeger produceerde.

Bekijk het project: Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

2020.07.14 Uit de steigers: Woonhuis BK

Het stucwerk is gereed, de steigers zijn weg. De afbouw is in volle gang. Nog even en Woonhuis BK in Heerlen wordt opgeleverd!

2020.06.30 Bouwwereld: Villa 22º zoekt grens van het mogelijke in schoon beton

In Bouwwereld magazine #4 staat Villa 22o : "Dreessen Willemse Architecten had al ruime ervaring met schoonwerk beton, maar de uitwerking van Villa 22o ging een paar stappen verder wat ontwerp en techniek betreft. Het intensieve voorwerk vereiste een andere denk- en werkwijze bij alle betrokken partijen, die de grenzen van het mogelijke niet schuwden."

Lees het hele artikel: Villa 22 in Bouwwereld #4-2020
Bekijk het project: Villa 22

2020.06.03 Bijna opgeleverd: Parkeergarage Sphinx Zuid

In het Sphinxkwartier Maastricht wordt hard gewerkt aan de oplevering van de ondergrondse parkeergarage, die schuil gaat onder 3 bouwblokken. De parking is meer dan 200 meter lang en biedt plaats aan bijna 300 auto's. Zo ver als je kunt kijken...

Bekijk het project: Cielo Sphinxkwartier, Maastricht

2020.05.04 Architectenweb: Appartementengebouw tussen de Geul en de Cauberg

Aan de voet van de Cauberg, nabij het centrum van Valkenburg, heeft Jongen Projectontwikkeling het plan Diepengaerde gerealiseerd, met vijf appartementengebouwen binnen een complete gebiedsontwikkeling. Het sluitstuk en grootste gebouwblok is een ontwerp van Dreessen Willemse Architecten.

Lees verder op: Architectenweb
Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2020.05.02 Decor Punk Magazine: Villa 22º

In Villa 22°, water serves as the connecting element. Not only did water play a unifying role in the construction process when pouring concrete, it also has a defining function in which the villa is experienced and perceived.

Lees verder op: Decor Punk Magazine
Bekijk het project: Villa 22

2020.05.01 De Architect: Diepengaerde Blok 5

Dreessen Willemse Architecten ontwierp Blok 5 in het plan Diepengaerde, aan de voet van de Cauberg nabij het centrum van Valkenburg. Het complete plan bestaat uit vijf kleinschalige appartementencomplexen.

Lees verder op: De Architect
Bekijk het project: Diepengaerde Blok 5

2020.04.21 Nieuw: Washuis de Limburgerhof

Boerderijcamping 'De Limburgerhof' is er helemaal klaar voor, maar helaas is de camping door de corona-crisis nog gesloten... Hopelijk kunnen de campinggasten weer snel genieten van deze mooie camping en zijn nieuwe 'Washuis': naast sanitair-gebouw een ontmoetingsplaats voor de campinggasten.

Bekijk het project: Washuis de Limburgerhof

2020.04.06 Uit de steigers: Woonhuis WL

Afgelopen weken zijn de steigers rondom woonshuis WL afgebroken. Nu is goed zichtbaar hoe het volume van de woning, die is gelegen op een hoekkavel, rondom de patio heen is gevouwen. Het overdekte terras bevindt zich tussen patio en tuin.

2020.03.27 In uitvoering: Villa J-M

Afgelopen maand is de villa in Hoogeveen wind- en waterdicht gemaakt. Achter een gesloten voorgevel zijn de leefruimten geordend rondom een half open patio, met weids uitzicht over het water.