dreessen willemse architecten

2022.14.03 Start bouw: De Frontier, Sittard

Deze week is het officiële startsein gegeven voor de bouw van acht appartementen en twee commerciële ruimten van de ‘De Frontier’ in Sittard. Hiermee is er een begin gemaakt aan de allerlaatste fase van Ligne. Aan wethouder Pieter Meekels van de Gemeente Sittard-Geleen de eer om de eerste bekistingsplaat te plaatsen in het bijzijn van Nadja van Es, directeur van JPO en Rob Haarmans directeur van Jongen Bouwpartners.
 ‘De Frontier’, een ontwerp van Dreessen Willemse Architecten, verrijst op een plek met een rijke geschiedenis, precies op de grens van de voormalige schootsvelden én de middeleeuwse vestingwerken van Sittard. De Frontier wordt een woon- en werkomgeving waar je straks geniet van de rust en de vrijheid van het stadspark én de levendigheid van de binnenstad. Een bijzonder mooie plek waar geluk de ruimte krijgt voor toekomstige bewoners en ondernemers. In de afgelopen jaren werd er aan de westzijde van de Schootsvelden het project ‘Ligne’ gerealiseerd, een ontmoetingsplek met hogeschool, museum, filmhuis, bibliotheek en zorgwoningen. ‘De Frontier’ vormt de sluitsteen van deze ontwikkeling.

Bekijk het project: De Frontier, Sittard

Overig nieuws archief

2023.01.20 Centrumplan Malpertuis: start sloop

In opdracht van de gemeente en Woonpunt komt er een nieuw centrumplan in Malpertuis. De sloop is inmiddels gestart, op RTV Maastricht licht Martijn Segers van Woonpunt de plannen voor de nieuwbouw van de 59 duurzame sociale- en middenhuur woningen verder toe.

Lees verder en bekijk de reportage op RTV Maastricht.nl

22.12.2022 Nieuw: Villa JS, vensters op het landschap

Afgelopen zomer heeft fotograaf Hugo Thomassen Villa JS vastgelegd. Twee volumes, licht ten opzichte van elkaar gedraaid, liggen hoog op de helling van de Kollenberg. Grote vensters oriënteren zich op het uitzicht in de verschillende windrichtingen, over de stad Sittard, tot ver over de landsgrens naar België.

2022.12.19 Nieuw: Fibrillendonk, verduurzaming met respect voor de oorspronkelijke architectuur

Afgelopen zomer zijn is de renovatie en verduurzaming van 67 sociale huurappartementen voor Woonpunt Maastricht afgerond. De heldere lijnen van de oorspronkelijke architectuur worden gerespecteerd en versterkt. De nieuwe entree nodigt uit, semitransparante borstweringen zorgen voor rust en privacy.

Bekijk het project: Fibrillendonk Maastricht

2022.11.11 Schüco Magazine: Duurzame en energieneutrale villa

Het ontwerp van de woning in Limburg bestaat uit 2 losse bouwblokken, gedragen door een in het werk gestort basement, verbonden door een glazen corridor. Een patio tussen de volumes brengt licht in het midden van de woning en filtert de zichtlijnen. Beide volumes zijn opgebouwd uit massieve thermische bouwstenen die vochtregulerend, isolerend en constructief dragend zijn. Alle kozijnen zijn hoogwaardige thermisch geïsoleerd en voorzien van triple glas. Hierdoor is een zéér duurzame, energie-neutrale woning gerealiseerd. Door de goede samenwerking met de aannemer en gevelleverancier, kon de hoge kwaliteit van het architectonische ontwerp in de praktijk tot in de details perfect worden gerealiseerd.

Met: Moonen Bouw BV, Nuth en ITH kozijn & Geveltechniek, Heerlen
 

Lees het hele artikel op: www.schueco.com

2022.09.13 De Limburger: Watertoren aan de vergetelheid onttrokken

Ooit was de watertoren aan de Heerlerbaan in Heerlen een icoon, maar zo'n vijftig jaar geleden werd de toren bijna helemaal gesloopt. Onze opdrachtgever, een aannemer, kocht het industrieel erfgoed van WML en vroeg ons er een woning in te ontwerpen.

2022.08.06 De Limburger: Malpertuis - Woningen op plek gedateerd winkelcentrum

In opdracht van Woonpunt werken we aan het ontwerp voor 61 nieuwbouw appartementen in de sociale en middenhuur. De winkels aan het Malpertuisplein staan leeg, de bestaande zijn te klein en niet goed te verduurzamen en bovendien niet levensloopbestendig te maken. Ziegler Brandenhorst tekende voor de stedenbouwkundige opzet en ontwerp de openbare ruimte, die dit deel van Maastricht aanzienlijk zal vergroenen. "Je woont niet aan de straat, maar aan een park. De woningen op de begane grond krijgen een eigen voordeur". Typerende elementen van de oorspronkelijke architectuur van stadsarchitect Dingemans keren terug, zoals de uitsparingen met balkons. De ornamenten bij de trappenhuizen worden teruggeplaatst in de nieuwbouw.

2022.08.03 Bauwelt: Schemenhafte Reminiszenz

Het Berlijnse vakblad 'Bauwelt' publiceert ons project 'Cielo, Sphinxkwartier' in Maastricht. In het project voor 36 stadswoningen op een ondergrondse parkeergarage hebben we speciale vormstenen ontworpen, waarmee patronen in de metselwerk gevels zijn gemaakt. Deze herinneren aan de stapels keramische kopjes en schoteltjes, die de Sphinxfabrieken vroeger op dit terrein produceerde.

Lees het hele artikel in de Bauwelt: Schemenhafte Reminiszenz - Fassadengestaltung im Sphinxquartier Maastricht
Bekijk het project: 36 Stadswoningen Cielo, Sphinxkwartier Maastricht

2022.08.01 In uitvoering: Nazareth Maastricht

De bouw van de 28 woningen in Nazareth, gelegen tussen de Groene Loper en Groene Wig in het noorden van Maastricht, vordert nu snel. Met de plaatsing van de staalconstructie worden de karakteristieke contouren van de lessenaarsdaken herkenbaar.

Bekijk het project: Nazareth Maastricht

2022.07.25 The Art of Living - Part V: Villa J-M

Afgelopen maand is Part V van The Art of Living verschenen, een dik, hardcover 'koffietafel'-boek met exclusieve villa's. Ook onze Villa J-M is hierin opgenomen, gefotografeerd door Hugo Thomassen en Dré Wouters.

Bekijk het project: Villa J-M
Blader online door het boek: The Art of Living - Hardcover - Part V

2022.07.04 Nieuw: een hybride werkomgeving voor Össur DACH, Köln

Afgelopen najaar is Össur DACH in gebruik genomen. Het functioneert als een hub waar medewerkers, klanten en patiënten uit alle windrichtingen elkaar ontmoeten om samen te werken, op te leiden en te trainen met protheses. Össur DACH is een hybride werkomgeving waarin cafetaria, lounges, overleg- en werkplekken vloeiend in elkaar overlopen. Het kantoor is vormgegeven als een schakeling van individuele teamruimtes, die worden afgewisseld met werklounges, (digitale) vergaderruimtes en focus-booths voor video-calls.

Bekijk het project: Össur DACH, Köln