dreessen willemse architecten

2 Autoshowrooms

Heerlen

Aan de 20 jaar oude autoboulevard in Heerlen staan verschillende autobedrijven. Keram BMW en Auto AZ hebben gezamenlijk één van deze locaties aangekocht om hier een uniek autobedrijf te vestigen voor nieuwe en gebruikte auto‘s.

De bestaande, rommelige bezoekersparkeerplaats aan de boulevard werd getransformeerd in een groen grasveld waar enkele van de nieuwste auto‘s staan en er vrij zicht is op de showroom van BMW. De voormalige achterkant van de showroom werd ontworpen als een representatief nieuw binnenplein, waaraan de 2 showrooms en de werkplaatsen zijn ontsloten.

De bestaande showroom werd deels gestript en opnieuw afgewerkt in de corporate identity van BMW. De oude entree en werkplaats werden totaal vernieuwd en uitgebreid. Een tweede showroom voor Auto AZ werd nieuw gebouwd. Via een nieuwe, centrale entree worden klanten en bezoekers ontvangen.

De showroom voor Auto AZ biedt plaats aan meer dan 80 auto‘s over 2 niveau‘s. Het gebouw is tot in detail met een hoekverdraaiing van 28 graden gebouwd, parallel aan de perceelsgrens. Op deze wijze omsluit het gebouw het binnenplein. De bezoeker wordt rondgeleid via een ‘loop‘: via de hellingbaan wandelt men naar het eerste niveau, om aan het einde van de ronde via een luie trap weer naar de begane grond te lopen.

2013 - 2015