dreessen willemse architecten

Diepengaerde Blok 5

Valkenburg

Het plan Diepengaerde is gelegen aan de voet van de Cauberg, nabij het centum van Valkenburg. Vijf kleinschalige appartementencomplexen zijn gesitueerd in een parkachtige omgeving tussen de Plenkertstraat en het Odapark, en oriënteren zich op de lager gelegen rivier de Geul.

Blok 5 is het grootste bouwblok in het park, en biedt plaats aan 21 appartementen over 3 bouwlagen, op een ondergrondse parkeergarage met 34 parkeerplaatsen. Het volume is verdeeld in meerdere kleinere bouwdelen, die ten opzichte van elkaar verspringen. Vrijwel all 3-kamer appartementen krijgen hierdoor een ligging op de hoek, waar zich een ruime loggia bevindt, met uitzicht op het park en de rivier, of op de beboste hellingen van de Cauberg.

Het gebouw heeft een donkere plint, gelijk aan de andere appartementencomplexen, die voor het grootste deel in de helling is geplaatst, zodat het parkeren aan het oog wordt onttrokken. De bovenbouw wordt gerealiseerd in een lichtere steen, afgewisseld met houten vlakken en grote raampuien, die het gebouw een warme en lichte uitstraling geven.

2017 - 2019