dreessen willemse architecten

Headquarters Össur Europe

Eindhoven

Össur ontwikkelt en produceert orthopedische hulpmiddelen waaronder prothesen, om de mobiliteit van mensen te verbeteren. Centraal in het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor en warehouse van Össur Europe in Eindhoven liggen een lounge en restaurant, die middels een vide in contact staan met een open werkomgeving.

Össur Europe is gelegen op het Goederen Distributie Centrum (GDC) in Eindhoven, op een zichtlocatie aan de ringweg A2. Vanuit het warehouse worden producten gedistribueerd over Europa, het Midden Oosten, Afrika en Brazilië. Anders dan de andere distributiecentra in dit gebied, opent het gebouw zich naar buiten toe. Een transparant raster van metselwerk en beton weerspiegelt de open bedrijfscultuur van Össur, waarin mensen centraal staan. De grove korrel van het metselwerk en in planken bekist beton kennen een natuurlijk karakter en onderstrepen dit menselijke aspect.

Direct bij binnenkomst betreed je een lounge en restaurant, een ontmoetingsplek waar klanten, gasten van de Össur Academy én werknemers gastvrij worden ontvangen. Er kan worden geluncht, overlegd of gewoon worden gewerkt. Deze lounge staat middels een ruime vide in (open) verbinding met alle afdelingen van het gebouw. Via grote raampuien is er contact met het warehouse. Rondom de vide bevinden zich de Össur Academy, open kantoortuinen met zitsta werkplekken, stiltewerkplekken en vergaderruimtes. Het uitzicht op de groene omgeving vormt onderdeel van het interieur. In de vide hangt de boardroom ‘Reykjavik‘ voor een moswand, refererend naar de IJslandse wortels van Össur.

Interieurarchitect: Dreessen Willemse Architecten i.s.m. Aarts & Co interieur en advies

2014 - 2016