dreessen willemse architecten

Össur France

Lyon F

Het bedrijf Össur ontwikkelt en produceert orthopedische hulpmiddelen waaronder prothesen, om de mobiliteit van mensen te verbeteren. Op een uur rijden vanuit Lyon in Frankrijk bevinden zich twee vestigingen van Össur waar producten worden ontwikkeld en geproduceerd. Aanvullend hierop wenste het bedrijf een centrale, uitnodigende werkomgeving te realiseren in Lyon zelf. Het kantoor van Össur France is gerealiseerd in een multi-tenant kantoorgebouw op een groene campus, net buiten het centrum van Lyon. Dreessen Willemse Architecten evalueerde hiertoe verschillende locaties om samen met opdrachtgever de meest optimale locatie te selecteren.

Medewerkers en klanten worden bij binnenkomst ontvangen in een lounge, een soort huiskamer met espressobar, geheel afgewerkt in eikenhout. De lounge functioneert tevens als informele ontmoetingsplek voor medewerkers, en staat in open verbinding met een kantoorlandschap. Hier bevinden zich 32 werkplekken, aanland- en concentratie-werkplekken en diverse vergaderruimtes, geschikt voor verschillende vormen van functie- gerelateerd werken. Vergaderen kan staand of zittend, formeel of informeel, met of zonder tafel. Alle vergaderkamers beschikken over video-conference verbindingen met andere locaties van Össur. Het interieur is open en uitnodigend, strak en licht, met accenten in eiken hout, jeans-blauw en goud-geel, kenmerkend voor de corporate identity van Össur.

In de Össur Academy worden producttrainingen aan medewerkers en klanten uit binnen- en buitenland gegeven voor protheses voor zowel de “lower- limb" (onderbeen) als de upper-limb (bionische hand). In de trainingsruimte zijn een trap en helling waarop diverse oefeningen kunnen worden gedaan. Voor oefeningen met de bionische hand is er een “oefenkeuken". Daarnaast omvat de Academy een seminar-ruimte en orthopedische werkplaats.

2017 - 2018