dreessen willemse architecten

Woonhuis '56

Kerkrade

Dreessen Willemse Architecten moderniseerde en verduurzaamde een klassieke woning uit 1956, met behoud van haar oorspronkelijke karakter. Drie strakke, met stucwerk afgewerkte volumes, werden aan het statige woonhuis gekoppeld. Samen vormen zij een evenwichtige compositie van oud en nieuw.
Twee volumes betreffen de bestaande aanbouw en een bestaande erker. Een derde volume vormt de nieuwe entree. In het interieur zijn een aantal binnenwanden doorgebroken zodat één continue leefruimte ontstaat. De gesloten tuingevels werden geopend door middel van grote glazen schuifpuien, die de leefruimten verbinden met de tuin. De woonkeuken, living en bibliotheek vormen één geheel door het op maat ontworpen interieur van blank eiken, dat klassiek en gelijktijdig modern oogt, passend bij het karakter van de oorspronkelijke woning.
 

2019 - 2021