dreessen willemse architecten

Villa SGB

Heerlen

Het ontwerp van de villa bestaat uit een aantal in de helling gesitueerde volumes van metselwerk. Hierop is een licht en langwerpig volume als verdieping geplaatst. Door de compositie en de oversnijding van de volumes ontstaat een continue, spannende ruimte, waarbinnen de leefruimtes ieder een eigen kwaliteit en karakter hebben.
Ondergronds bevinden zich een ruime garage voor auto‘s en motoren, een fitness met sauna, een bioscoop en een bar. Via een patio valt daglicht in de bar en wordt deze verbonden met de tuin en het buitenzwembad. Vanaf de entree op de begane grond betreed je een statige, hoge hal. Aan deze hal liggen de woonruimtes, ieder met een eigen oriëntatie: een leefkeuken en (overdekt) buitenterras aan voorzijde en een tv- en werkkamer aan de zijtuin. Aan het einde van de hal bevindt zich de ruime en hoge zitkamer. Zowel de zitkamer als de leefkeuken lopen naadloos over in de buitenruimte, waar minimalistisch gedetailleerde schuifpuien overhoeks kunnen worden geopend. In het langwerpige en lichte volume op de verdieping bevinden zich 3 kinderslaapkamers met een eigen badkamer, en de masterbedroom met inloopkast en badkamer ‘en suite‘.

2013 - 2021