dreessen willemse architecten

Soul Food

Tilburg

Tilburg Talentsquare ligt de nieuwe Spoorzone in het centrum van Tilburg. In het complex bevinden circa 700 studenten- en shortstay-eenheden. Soul Food bevindt zich in de plint en vormt een restaurant, café, huiskamer en ruimte voor ontmoeting en scholing in de zogenaamde ‘academy‘.

In het ontwerp voor het restaurant en de academy is één grote ruimte gecreëerd, die door haar structuur door meerdere gebruikers gelijktijdig en flexibel kan worden gebruikt. Dienende functies zoals techniek, opslag en sanitair bevinden onder het splitlevel niveau, waarop lounges en multifunctionele ruimten zijn geplaatst. Deze liggen aan het binnenplein en kunnen onafhankelijk worden ontsloten.

Het project van circa 600 m2 BVO werd gerealiseerd met zeer beperkte budgetten. Betonnen wanden en kolommen zijn in het zicht gelaten en er zijn geen verlaagde plafonds toegepast. De ruimte krijgt hierdoor een robuust en industrieel karakter, maar is gelijktijdig warm en neutraal. De inrichtingselementen zijn uit berkenfineer mulitplex geconstrueerd.

2012 - 2013