dreessen willemse architecten

Maashaeghe Park

Boxmeer

Buiten in Boxmeer: op de locatie van het voormalige Maasziekenhuis, in de groene uiterwaarden aan de rand van Boxmeer wordt Maashaeghe Park gerealiseerd. De groene meanderende laan door de nieuwe woonbuurt vertoont gelijkenis met een Engels landschapspark met grote bestaande en nieuwe bomen, groene hagen en struiken. Het rijkelijk aanwezige groen vormt het decor voor de nieuwe villa‘s. In dit park worden tweekappers, semibungalows, villa‘s en vrije kavels aangeboden. De villa's zijn ontworpen in samenwerking met Bedaux de Brouwer Architecten en Geert van den Oetelaar Architect. De architectuur kenmerkt zich door het gebruik van veel glas, een rijke detaillering en pure materialen zoals baksteen, natuursteen, hout, en beton. Licht, zicht en eigenheid geven de villa's een markant karakter. Door grote glaspartijen worden licht en de natuur naar binnen gehaald. Aan de bosrand lopen de tuinen over in een natuurlijke bostuin.
Er zijn twee typen villa‘s ontwikkeld, die zowel in architectuur als programma op maat kunnen worden gerealiseerd: naast keuze in architectuurstijl en kapvorm, is er een keuzepalet in materiaal en kleur. Qua woonprogramma zijn varianten met leefkeuken, tuinkamer, slaapkamer op begane grond en een garage gerealiseerd.

Stedenbouwkundig ontwerp: Bedaux de Brouwer Architecten
Landschapsarchitect: Jan Joris Tuinarchitectuur
Ontwerp villa‘s: Bedaux de Brouwer Architecten, Geert van den Oetelaar Architect, Dreessen Willemse Architecten
Bestek en uitvoering villa‘s: Dreessen Willemse Architecten
Supervisie vrije kavels: Dreessen Willemse Architecten

Dreessen Willemse Architecten architecten heeft in Maashaeghe Park nog enkele andere woonhuizen en villa's ontworpen, deze zijn te vinden via de gerelateerde projecten.

2016 - 2019