dreessen willemse architecten

Villa FT

Hoogeveen

Het woonprogramma van de bungalow is verdeeld in een dag- en een nachtprogramma. Het dagprogramma is georiënteerd op de zon. De woonkeuken heeft als enige een raam in de voorgevel, op het oosten. Hier bevindt zich ook de entree en de carport. Aan de woonkeuken bevindt zich een terras met ochtendzon. Aan achterzijde van de villa, georiënteerd op het zuiden en westen, is de woonkeuken middels grote schuifpuien verbonden met de tuin. Hier bevindt zich ook de living met avondterras.

Het nachtprogramma bestaat uit een masterbedroom met garderobe en badkamer en suite, waarbij het ligbad in de slaapkamer is geplaatst, met zicht op de royale tuin. Ook de masterbedroom is georiënteerd op de tuin met een glimp van de ochtendzon. De 3 kinderslaapkamers met eigen badkamer en waskamer zijn aan de noordzijde gelegen.

Het dagprogramma heeft een extra grote vrije hoogte van 3 meter netto, ruim en licht, terwijl de slaapkamers een nettohoogte van 2,7 meter heeft. Hierdoor ontstaat ook een duidelijke morfologische ordening tussen hoofd- en bijvolume in het éénlaagse villa. De schoorstenen van de haarden in woonkeuken, living en avondterras vormen hierin accenten.

Het maatwerk interieur omvat onder meer een kastwand van donker gebeitst hout, waarin een nis direct daglicht krijgt door een dakraam. Aan de andere zijde van de kastwand bevindt zich een werkplek, die via de glazen bodemplaat van de nis eveneens daglicht krijgt. Het keukeneiland met eettafel is gerealiseerd in wit Corian, op een licht gebeitste eiken basis waarin kopshout is verwerkt. Het lichte eiland contrastreert met de donker gebeitste kastwand. Het natuurlijke karakter van het interieur wordt versterkt doordat de ruimtescheidende haardelementen ook in het interieur met baksteen zijn uitgevoerd.

Winnaar Jan Carmiggelt Prijs 2018

2014 - 2016