dreessen willemse architecten

Woonhuis + Studio IM

Maastricht

Het woonhuis met studio is gelegen aan de rand van Maastricht, met een weids uitzicht over de velden. Het programma van de studio voor grafisch ontwerp is zodanig in het woonhuis verweven, dat deze niet direct afleesbaar is in het exterieur. In routing en oriëntatie zijn de beide programma´s echter gescheiden, zodat er voldoende privacy is voor de bewoners.

De entree en de keuken van de woning zijn gelegen aan de voorzijde, achter een halfhoge muur, met uitzicht op de velden in het oosten en zuiden. Aan de tuinzijde zijn de eet- en woonkamer gesitueerd met een overdekt terras in de avondzon. De living is deels dubbelhoog, met een raam van ruim vijf meter hoog. Hier bevindt zich een ambachtelijk vervaardigde stalen trap, die de slaapkamers op de eerste verdieping ontsluit. Het master bedroom programma met badkamer en garderobe is op de begane grond gesitueerd, waarmee de woning levensloop-bestendig is.

De studio heeft haar eigen entree aan de zijkant van de woning, gescheiden van het woonprogramma, en bestaat uit een open kantoor, twee vergaderruimtes, en eigen voorzieningen. De studio kijkt uit over het glooiende landschap. In de routing zijn woning en studio op diverse plaatsen met elkaar verbonden, zodat de studio in de toekomst ook - bijvoorbeeld als extra slaapkamer of gastenverblijf - bij de woning kan worden getrokken.

2014 - 2017